Evenimentul Zilei > International > TENSIUNI între SUA şi Coreea de Nord. Obama, catalogat drept „maimuţă”. SUA, acuzate de întreruperea conexiunii la Internet în Coreea de Nord
TENSIUNI între SUA şi Coreea de Nord. Obama, catalogat drept „maimuţă”. SUA, acuzate de întreruperea conexiunii la Internet în Coreea de Nord

TENSIUNI între SUA şi Coreea de Nord. Obama, catalogat drept „maimuţă”. SUA, acuzate de întreruperea conexiunii la Internet în Coreea de Nord

Noi tensiuni între Statele Unite ale Americii şi Coreea de Nord, din pricina filmului "The Interview". Preşedintele american, Barack Obama, a fost catalogat drept "maimuţă", deoarece a acceptat proiecţia peliculei care îl parodiază pe Kim Jong-un.

De asemenea, Coreea de Nord a acuzat SUA că a întrerupt coenxiunea la începutul săptămânii.

Barack "Obama este în continuare imprudent în vorbe şi fapte, ca o maimuţă într-o pădure tropicală", afirmă Comisia Naţională nord-coreeană pentru Apărare (NDC), acuzându-l pe preşedintele american că a îndemnat săli de cinema să difuzeze filmul de Crăciun, scrie mediafax.ro.

"În cazul în care Statele Unite continuă să fie arogante, despotice şi să folosească metode de gangster în pofida avertismentelor repetate (ale Coreei de Nord), ele ar trebui să ţină cont de faptul că acţiunile lor politice ratate vor antrena inevitabil lovituri mortale", a declarat un purtător de cuvânt.

Tensiunile între cele două ţări, din pricina filmului "The Inteerview", au început în urmă cu o lună, când studiourile Sony au fost vizate de un atac informatic masiv pe care FBI l-a atribuit, în urma unei anchete, Coreei de Nord. Sony a anunţat lansarea filmului pe 25 decembrie, dar s-a răzgândit şi a programat premiera în anumite săli de cinema, în Statele Unite, în ziua de Crăciun, iar pe Internet pe 24 decembrie.

De cealaltă parte, Coreea de Nord a fost privată de conexiunea la Internet marţi, pentru scurt timp, la o zi după o primă întrerupere generală de nouă ore care ar putea să fi fost orchestrată ca represalii faţă de atacul informatic.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: