MANEVRE ÎN USL. PSD vrea să atârne Constituția de gâtul lui Crin

MANEVRE ÎN USL. PSD vrea să atârne Constituția de gâtul lui Crin

Revizuirea Constituției se poate transforma într-o piatră de moară de gâtul liberalilor, mai ales date fiind ultimele manevre ale PSD. Social-democrații vor ca referendumul să fie organizat pe durata unei singure zile și nu desfășurat pe două, cum se înțeleseseră inițial cu PNL. În plus, ei vor ca șeful campaniei pentru revizuire să fie liberal.

Prin reducerea la o zi a votului pentru Constituție, șansele întrunirii cvorumului de 50% sunt foarte scăzute, iar eșecul se va contabiliza la PNL, atât pentru că Antonescu este președintele comisiei de revizuire, cât și pentru că șeful de campanie ar fi liberal. Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a confirmat astăzi, pentru Agerpres, că în PSD se ia în calcul abandonarea ideii de a întinde refrendumul pentru Constituție pe parcursul a două zile. El spune că există temerea că unii alegători, care vor veni la referendum sâmbăta, nu se vor mai întoarce și duminică, să voteze la europarlamentare, care sunt comasate cu scrutinul pentru Constituție. „Sunt mai multe păreri. Eu, de exemplu, nu sunt foarte sigur că două zile înseamnă mai bine. Nu ştiu dacă este chiar foarte uşor să organizezi în două zile. Poate o singură zi este cea mai bună soluţie şi pentru referendum, şi pentru europarlamentare. În situaţia asta, unu plus unu nu trebuie să fie egal cu doi, pentru că s-ar putea ca un cetăţean să nu fie hotărât în ce zi să vină şi până la urmă să nu mai vină în nicio zi - sâmbătă să zică că se duce duminică şi duminică să constante că nu are timp sau chef”, a spus Dragnea, citat de Agerpres. Șef de campanie de la PNL

În plus, în PSD s-a discutat ieri, la BPN, despre șeful campaniei pentru revizuirea Legii fundamentale, și s-a decis ca poziția să fie propusă PNL, au relatat surse din PSD, citate de mediafax.ro.
Social-democraţii au stabilit, de principiu, în şedinţa BPN de luni, să se ocupe cu precădere de campania pentru alegerile europarlamentare, pentru care şef de campanie a fost desemnat preşedintele executiv al partidului, Liviu Dragnea.
PNL: Trebuie discutat în USL

În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a reamintit că decizia la nivelul USL a fost de organizare a referendumului pe revizuirea Constituţiei pe parcursul a două zile, așa că propunerea făcută de Liviu Dragnea trebuie discutată tot la nivelul conducerii USL. "Dacă domnul Dragnea are alte elemente, discuţia trebuie purtată din nou, tot la nivelul conducerii USL, şi decizia tot aici trebuie luată, revizuirea Constituţiei fiind unul dintre cele mai importante proiecte asumate", a declarat Pocora, conform mediafax.ro. Tot în cadrul USL ar trebui clarificată și problema şefului campaniei pentru referendumul de revizuire, spune purtătorul de cuvânt al PNL. "Noi ne-am desemnat un şef de campanie pentru alegerile pentru Parlamentul European, pe domnul Petrache, dânsul urmând să coordoneze echipa de campanie a PNL. Nu a avut loc încă o discuţie în USL pentru echipa de campanie legată de referendum, dar cu siguranţă se va atinge şi acest subiect", a afirmat Pocora. CITIȚI ȘI:

  • EXCLUSIV EVZ. Alegeri de-a valma de dragul Constituţiei
  • PSD vrea ca şeful campaniei USL pentru referendumul pe Constituţie să fie de la PNL
  • În PSD se discută ca referendumul pe Constituţie să fie o singură zi, simultan cu euroalegerile

Ne puteți urmări și pe Google News