Evenimentul Zilei > International > TENSIUNI la vârful UE! Franța, acuzată că „JEFUIEȘTE” Africa și alimentează fenomenul migraționist
TENSIUNI la vârful UE! Franța, acuzată că „JEFUIEȘTE” Africa și alimentează fenomenul migraționist

TENSIUNI la vârful UE! Franța, acuzată că „JEFUIEȘTE” Africa și alimentează fenomenul migraționist

Vicepremierul italian Luigi di Maio a lansat acuzații grave la adresa Franței, despre care spune că alimentează fenomenul migraționist prin măsurile neocoloniale pe care le adoptă în Africa.

Regimul populist naționalist din Italia a acuzat regimul Macron că menținerea francului african ajută la economia Franței, a cărui PIB ar fi construit în proporție de 40% de pe urma relației cu Africa

Luigi di Maio susșine că menținerea francului ca monedă în Africa este ceea ce ajută Franța să fie printre primele șase economii ale lumii și nu economiile africane. Italianul mai consideră că fără existența francului african, Franța ar cădea în clasament ajungând de-abia printre primele 15 economii ale lumii.

Liderul Mișcării de 5 Stele, cel mai puternic partid din Parlamentul Italiei, a acuzat că Franța blochează dezvoltarea Africii prin politici fiscale de sorginte colonială. Declarațiile sale au fost completate de un alt deputat al Mișcării de 5 Stele, Alessandro di Battista.

Battista a adus o bancnotă africană într-un studio de televiziune și a rupt-o în fața camerelor de luat vederi

”Dacă nu rupem aceste cătușe puse țărilor africane, atunci putem sta cu orele să vorbim despre deschiderea sau închiderea porturilor și a granițelor, pentru că oamenii tot își vor părăsi țările, tot vor muri traversând marea, tot vor încerca să găsească noi și noi rute de migrație. Trebuie să combatem cauzele migrației, deoarece combătând doar consecințele vom fi un dușman al Africii, nu un prieten”, a spus Battista. Deputatul italian a declarat că dorește chiar să provoace un incident diplomatic. Întrebat ce ar face pentru a rezolva situația celor care traversează Mediterana, el a spus: ”I-aș salva și apoi i-aș duce la Marsilia. Dacă nu provocăm un icident diplomatic cu Franța, Italia va fi lăsată să se descurce singură și să-și asume singură responsabilitatea”,a spus Luigi di Maio, potrivit Cotidianul.ro.