La numai un an de la disponibilizările cu scandal de la TVR, salariații vorbesc de noi restructurări în postul public de televiziune.

Deși nu s-a anunțat nimic oficial, oamenii vorbesc că vor fi restructurate sute de locuri de muncă. "Am convenit asupra unui proces de restructurare, de reorganizare a televiziunii", a spus Tănase, după întâlnirea de la Parlament cu premierul Victor Ponta. Întrebat ce presupune această restructurare, Stelian Tănase a menţionat că nu se pleacă de la ideea de concedieri, ci de o nouă organigramă a instituţiei.

 „S-a zis că va urma o reorganizare și că vor încerca să aranjeze lucrurile, dar nu mai cred în Moș Crăciun de ceva vreme. La noi este o situație tensionată. Zilnic, în curtea televiziunii oameni vorbesc de concedieri. Cifrele sunt undeva între 200 și 1000 de persoane”, a spus un angajat TVR.

În ultima ședință a Consiliului de Administrație, membrii CA au discutat despre reducea orelor suplimentare. Angajații spun că numărul mare de ore suplimentare ce apar pe ștatul de plată nu sunt din vina lor, ci pentru că de multe ori se face greșit programarea.

„Probabil că se va discuta despre reduceri de personale, pentru că Guvernul nu are de gând să umble la taxă și nici la modul de colectare a taxei. În situația asta nu avem cum să plătim datoriile”.  Surse avizate din TVR susțin că că televiziunea publică va rămâne cu mai puțin de 2000 de oameni, iar procesul de restructurare va începe după 1 iulie.

Aseară, în Comitetul Director s-a luat decizia ca de la 1 iunie TVR să taie 20% din salariile jurnaliștilor care fac parte din Departamentul de știri, anunță reportervirtual.ro. De această decizie vor fi afectați și angajații de la producție pe perioada verii.

Te-ar putea interesa și: