După înfrângerea prematură suferită în sferturile de finală de la Basel, în faţa unui adolescent croat clasat pe locul 124 în lume, Nadal a anunţat că nu va participa la Turneul Campionilor (9-16 noiembrie), din capitala Angliei. 

Ibericul, numărul trei mondial, a cedat în jocul disputat cu Borna Corici (17 ani şi beneficiar al unui wild card la Basel), cu scorul de 6-2, 7-6. La final, spaniolul a explicat decizia de a se retrage de la ultimele două turnee importante din 2014: Mastersul de la Paris şi Turneul Campionilor de la Londra.

“Nu voi mai juca la Paris și la Londra. Nu sunt suficient de competitiv. Voi face o operație pe 3 noiembrie. Voi face și un tratament la spate, săptămâna viitoare. Trebuie să muncesc la spate, până în Australia nu voi fi 100% recuperat. Am nevoie de timp. Am nevoie de 5 săptămâni de pauză pentru a fi gata să muncesc din nou din greu”, a declarat Nadal, care va lipsi, din motive medicale, pentru a treia oară de la turneul de final de sezon, după edițiile din 2008 și 2012.

Te-ar putea interesa și: