Vineri, iubitorii sporturilor de iarnă pot schia gratuity în Hunedoara, potrivit reprezentanților Asociației Pro Straja. Surpriza le este oferită turiștilor cu ocazia inaugurării noului telescaun din stațiune, care a fost montat în locul teleschiului. Noul telescaun deservește trei pârtii. “În 8 decembrie schiezi gratis la Straja.

Telescaunul 2 (montat în locul teleschiului 2) deservește pârtiile Canal, Lupului și Mutu din stațiunea hunedoreană Straja. Potrivit operatorilor turistici, tot de mâine Vvor funcționa și toate instalațiile ce deservesc pârtiile Constantinescu, Mutu, Lupului, Canal (Complex Montana Straja) și Partia Platoul Soarelui Straja. ”Telescaunul 2 este gratuit vineri pentru toți turiștii”, anunță Asociația Pro Straja.

Stațiunea Straja are aproximativ 26 de kilometri de domeniu schiabil. Pârtia Straja este cea mai lungă din România, de peste opt kilometri. Accesul turiștilor se face ușor la toate cele douăsprezece pârtii de schi, cu ajutorul unei telegondole, a trei telescaune și șase teleschiuri.