Evenimentul Zilei > Actualitate > Telefonul, o nouă ARMĂ pentru combaterea TERORISMULUI
Telefonul, o nouă ARMĂ pentru combaterea TERORISMULUI

Telefonul, o nouă ARMĂ pentru combaterea TERORISMULUI

Locuitorii New York-ului au o nouă aplicaţie telefonică prin care pot semnala autorităţilor orice activitate suspectă.

Guvernatorul Andrew Cuomo a anunţat luni instituirea aceastei aplicaţii gratuite, 'See something, send something' (Vedeţi ceva, trimiteţi ceva), care permite locuitorilor statului New York să trimită uşor în câteva click-uri, de pe telefonul lor, o fotografie sau un text scurt Centrului de informaţii al statului, conform Agerpres.

Atunci când utilizează aplicația, trebuie să-şi spună numele şi numărul de telefon, urmând apoi să facă fotografia şi s-o trimită direct sau să utilizeze o fotografie deja făcută.

În cazul în care trimit un text, li se cere să ofere cât mai multe detalii.

Guvernatorul Cuomo a mai anunţat luni că angajarea a încă 46 de poliţişti de către Autoritatea Transporturilor (MTA) pentru a creşte capacităţile antiteroriste în transporturile în comun, în special în gările Grand Central şi Penn Station.

'Aceste noi eforturi sunt elemente esenţiale în lupta noastră împotriva terorismului', a indicat el într-un comunicat, reamintind de asemenea că securitatea a fost întărită după atentatele din 13 noiembrie de la Paris.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.