Evenimentul Zilei > Social > Se scumpesc abonamentele! CÂND LOVEŞTE SCUMPIREA? Telefonia mobilă din România trece la alt nivel. Breaking news
Se scumpesc abonamentele! CÂND LOVEŞTE SCUMPIREA? Telefonia mobilă din România trece la alt nivel. Breaking news

Se scumpesc abonamentele! CÂND LOVEŞTE SCUMPIREA? Telefonia mobilă din România trece la alt nivel. Breaking news

O nouă scumpire pentru oamenii din România. Digi, RCS-RDS, Orange, Telekom și Vodafone ar putea crește tarifele la abonamente din 2019.

Din 2019 este posibil ca companiile de telefonie mobilă să recurgă la o scumpire a abonamentelor telefonice pentru a-și putea acoperi cheltuielile pentru stat.

Suprataxarea companiilor de telecomunicații ar putea atrage tarife mai mari la abonamentele de telefonie și internet. Asta înseamnă că vor plăti o taxă de 3% pe cifra de afaceri, față de 0,4% cât e în prezent. Deci, supraimpozitarea va crește de aproape zece ori, dar marii păgubiți s-ar putea să nu fie operatorii, ci tu și noi, ceilalți, care suntem abonați la Digi, Telekom, Vodafone sau Orange.

„Digi Mobil are în prezent cele mai mici tarife la abonamente, dar și cel mai mic număr de abonați. Așa că RCS-RDS ar putea fi cea mai afectată de creșterea impozitului.

Până acum, banii colectați din impozitul pe cifra de afaceri trebuiau investiți de ANCOM în proiecte de dezvoltare a industriei telecomunicațiilor. Guvernul se așteaptă însă la o contribuție financiară sporită din partea operatorilor de telecomunicații, ca să grăbească “digitalizarea” statului”, scrie Playtech.