Evenimentul Zilei > Actualitate > TEHNOLOGIE de ultimă oră, roboţi şi dispozitive inteligente la salonul CES de la Las Vegas
TEHNOLOGIE de ultimă oră, roboţi şi dispozitive inteligente la salonul CES de la Las Vegas

TEHNOLOGIE de ultimă oră, roboţi şi dispozitive inteligente la salonul CES de la Las Vegas

Cel mai mare salon de tehnologie din lume destinat marelui public, Consumer Electronic Show din Las Vegas, îşi va deschide porţile marți. Astfel, evenimentul va avea loc pentru publicul larg pe fondul noilor incertitudini cu privire la securitatea informatică.

Devenite motoarele acestui sector, asistenţii vocali şi inteligenţa artificială ar urma să se regăsească la toate standurile salonului şi în numeroase obiecte şi aparaturi de ultimă generație, după cum au explicat duminică reprezentanţii Consumer Technology Association (CTA), asociaţia care organizează salonul CES, în cadrul unei conferinţe de presă. „Suntem într-o eră a conectivităţii”, a declarat Steve Koenig, de la CTA, informează Agerpres. 

Printre „exponatele” de ultimă generație se numără locuinţele conectate, dintre care cele mai cunoscute sunt Echo de la Amazon sau Home de la Google, devenite veritabile vitrine de prezentare în materie de comandă vocală şi inteligenţă artificială. Astfel, la Las Vegas ar urma să fie prezentate modele inedite, de la cele de bază până la cele de vârf, informează aceeași sursă.

Foarte așteptați sunt și roboții. Aceștia ar urma să devină însoțitori, comparabili cu un nou tip de animal de companie al unei locuințe precum Kuri (Mayfield Robotics) sau Buddy, de la firma franceză Blue frog.
Automobilele autonome, şi ele o dovadă a progreselor realizate în materie de inteligenţă artificială, vor avea un loc important la CES, mai informează sursa citată.

Nici capitolul e-sănătate nu va fi neglijat la CES. Prin urmare, vor fi prezentate aparaturi de ultimă generație, precum periuţa de dinţi contectată la un stilus de analiză a sângelui pentru persoanele care suferă de diabet.