Astăzi este ziua în care Teatrul Nottara îşi redeschide pentru public, în mod oficial, sălile de spectacol din Bulevardul Magheru. Este data când începe cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard, care are loc în perioada 10-22 octombrie.

Toţi cei cărora le-a fost dor de Nottara la el acasă sunt invitaţi, de la ora 16.30, la expoziţia de fotografie „Teatrul Nottara: de pe scenă pe simeze”, ce conţine imagini din spectacole din arhiva instituţiei, unele datând din anii ’50. Vor putea fi văzute imagini unice, cu mari actori ai României, dintre care unii nu mai sunt, din păcate, printre noi: George Alexandru, Emil Hossu, Mircea Albulescu, George Constantin, Ștefan Iordache și mulți alții. Acestă galerie simbolizează motivul pentru care conducerea teatrului s-a luptat să se întoarcă în clădirea care i-a fost casă timp de 55 de ani: istoria culturală bogată ce s-a scris între aceste ziduri în toţi aceşti ani. Intrarea este liberă, iar toate persoanele prezente vor avea ocazia să facă un tur al Teatrului Nottara şi să interacţioneze cu actorii prezenţi în teatru în acel moment.

Emoții, epuizare

Marinela Țepuș, managerul teatrului, și echipa sa erau ieri pe baricade la teatru. „Suntem epuizați! Nici emoții nu mai avem!”, ne-a declarat Marinela Țepuș, plină de vervă, totuși. „Suferim de sindromul studenției, dacă am mai avea trei zile… Dar nu mai avem. Oricum, vă invităm pe toți să veniți la noi. Am spălat fațadele, este foarte frumos!”, ne-a mai spus managerul Teatrului Nottara.

Festinul începe astăzi

Seara va continua, de la ora 18.00, cu lansarea cărţii „Măria sa, Teofil Vâlcu”, de Ştefan Oprea. Iar de la ora 18.15, începe primul spectacol din festival, „Notenkraker sau… al cincilea anotimp” de Ernst Theodor Amadeus Hoffmann, prezentat de Teatrul de Revistă Ginta Latină din Chișinău. Acesta deschide secțiunea „Bulevardul comediei” și se joacă la Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara.

Ce bine e acasă!

Din noiembrie 2015, Teatrul Nottara a fost închis pentru că nu corespundea legislației. Adică, sediul avea bulină roșie cu grad seismic I. După o amplă expertiză a rezultat că această clădire, după ce va fi consolidată și revitalizată, se va încadra la grad de risc seismic III. Echipa teatrului a trecut printr-o mare aventură. În intervalul decembrie 2015 – iunie 2016, Teatrul Nottara a susținut peste 80 de reprezentații în 37 de spații: în București și în alte orașe din țară. Astăzi, echipa revine, oficial, acasă.