Cei doi s-au cunoscut și au discutat pe Facebook în anul 2018. Timp de mai multe luni, femeia a păstrat legătura cu presupusul general, care i-a spus că se află în Irak și că are nevoie de bani pentru a veni la Brăila.

Până la urmă, brăileanca a fost convinsă să se împrumute la o bancă și să trimită banii unor intermediari ai „generalului” care s-au recomandat a fi agenți ONU.

Femeia a realizat că a fost înșelată după ce nu l-a mai putut contacta pe bărbat și s-a adresat Poliției.

„Pe 4 septembrie, la ora 11.00, la sediul Poliției s-a prezentat o femeie de 51 de ani, din Brăila, care a sesizat faptul că a fost înșelată cu suma de 30.000 de euro. Ea a spus că în anul 2018 a cunoscut o persoană pe Facebook care susținea că este general american.

Femeii i-a spus că este în Irak și că are nevoie de bani să vină în România, ca să o viziteze. Victima a trimis banii în mai multe tranșe către alte persoane care au spus că sunt agenți ONU”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Acesta este al doilea caz în care o brăileancă este înșelată prin metoda „generalul american”.

În primăvara acestui an o altă femeie a solicitat ajutorul Poliției după ce a realizat că fusese înșelată cu suma de 37.000 de euro de un fals general în armata americană, potrivit Digi 24 .