Evenimentul Zilei > International > Țeapă de 359 de milioane de dolari. Schema inventată poate afecta pe oricine
Țeapă de 359 de milioane de dolari. Schema inventată poate afecta pe oricine

Țeapă de 359 de milioane de dolari. Schema inventată poate afecta pe oricine

În urma unei înșelătorii pe internet, un număr de 5.000 de persoane au pierdut 359 de milioane de dolari în Brazilia. Escrocii le promiteau victimelor câștiguri printr-o falsă schemă de investiții în bitcoin. 

Aceștia își abordau victimele pe rețelele sociale și le cereau să le trimită bani pe internet, potrivit autorităților braziliene.

Prin acest procedeu, infractorii au păcălit astfel 5.000 de oameni că banii pe care aceștia îi trimiteau ar fi urmat să fie investiți în bitcoin. Dacă voiau să-și scoată banii din schemă, șarlatanii îi duceau cu vorba pe „investitori” spunându-le că trebuie să mai aștepte să crească valoarea plasamentelor în bitcoin, să facă profituri mari.

În final, credulii se trezeau că le dispar banii. Circa 1,5 miliarde de reali brazilieni (adică 359 de milioane de dolari) au fost furați de la 5.000 de victime în total, în schema falsă de plasamente în bitcoin din Brazilia.

Polițiștii din statul brazilian Parana a descins, la sfârșitul săptămânii trecute, în forță peste membrii grupării de escroci, în diverse locuri din Sao Paulo, Curitiba și alte orașe mari, la capătul unei investigații care a durat 4 luni.

Au fost arestate 9 persoane în urma unor acțiuni la care au participat 50 de polițiști din trupele speciale, cu 20 de vehicule de intervenție și un elicopter, mai spun autoritățile braziliene.

Cea mai veche și mai puternică monedă virtuală, bitcoin era cotat luni în jurul a 7.400 de dolari. Criptomoneda a ajuns aproape de 20.000 de dolari în decembrie 2017, anunță realitatea.net.