Fiecare pasager care trece prin aeroportul Henri Coandă plătește 7 euro taxă de securitate degeaba. Pasagerii au inclusă această taxă în biletul de avion. Conform datelor din Uniunea Europeană taxa de securitate este de circa 2 euro/pasager, informează presshouse.ro.

În decembrie 2019, ecopolitic.ro publica un material cu titlul, „Aeroportul Otopeni aproape 15 milioane de pasageri în 2019 după o creștere de 6,8% la nouă luni”.

Aeroportul Henri-Coanda (Otopeni), cel mai mare aeroport din țară, a fost tranzitat în primele noua luni ale anului de 11,2 milioane de pasageri, în creștere cu 6,8% fata de perioada similară a anului trecut, arată datele ACI Europe, care reprezintă peste 500 de aeroporturi din 45 de țări din Europa, conform zf.ro.

Conform aceleiași surse, citată de presshouse.ro, terminalul a avut anul trecut peste 13,8 milioane de pasageri, astfel că daca creșterea se va menține la nivelul întregului an, traficul de pe aeroportul Otopeni se va situa în jurul a 145 milioane de oameni.

Ecopolitic.ro

Pe site-ul CNAB sunt publice tarifele aeroportuare, un calcul simplu arată că Aeroportul Henri Coandă, condus de Alexandru George Ivan, a încasat peste 100 milioane de euro numai din taxa de securitate. Mai jos sunt tarifele aeroportuare, taxe incluse in prețul biletului de avion

Tarif de aterizare 7 euro/tona

Tarif de staţionare 0,15 euro/tona/ora

Tarif de iluminare 2 euro/tona

Tarif îmbarcare pasageri 14 euro/pasager, trafic international

2 euro/pasager, trafic intern

Tarif Securitate 7 euro/pasager

Tarif asistare persoane cu mobilitate redusa 0,32 euro/pasager