Evenimentul Zilei > International > Taxe imense plătite de Filiala britanică a Facebook
Taxe imense plătite de Filiala britanică a Facebook

Taxe imense plătite de Filiala britanică a Facebook

În cursul anului 2018, filiala britanică a Facebook a plătit taxe de 28,5 milioane lire sterline.

Ultimele declaraţii financiare ale firmei de social media din Marea Britanie arată că anul trecut profiturile au sărit cu 54la sută, la 96,6 milioane de lire sterline.

Sarcinile fiscale totale pe care Facebook le are de achitat din profiturile sale, aproape că s-au dublat la 30,4 milioane lire sterline, dar au fost reduse din cauza ajustărilor.

Parlamentarul Margaret Hodge a declarat că o factură atât de scăzută este „scandaloasă”, dar Facebook a spus că plătește ceea ce datorează.

Tot în anul 2018, veniturile brute realizate de Fb din publicitate și alte activități au crescut cu 30 la sută.

Divizia din Marea Britanie a investit 356 milioane lire sterline în cercetare, dezvoltare și inginerie în Marea Britanie anul trecut, au arătat documentele depuse la Companies House.

Steve Hatch, vicepreședintele companiei pentru Europa de Nord, a declarat că „Marea Britanie este acum unul dintre cele mai importante centre pentru inovația globală a Facebook. Continuăm să creștem și să investim foarte mult în Marea Britanie și până la sfârșitul anului vom angaja 3.000 oamenii de aici”.

„Companiile din toată țara folosesc platformele noastre pentru a crește, iar veniturile obținute de clienții susținuți de echipele noastre din Marea Britanie sunt acum înregistrate aici, astfel încât orice profit impozabil să fie supus impozitului pe profit al Regatului Unit”, a adăugat acesta.

Facebook a spus că respectă legile fiscale din toate jurisdicțiile și plătește ceea ce este datorat legal.

Însă Margaret Hodge, fostă președintă a Comitetului Conturilor Publice și care conduce acum un grup parlamentar care privește sistemul fiscal, a replicat că este „scandalos” faptul că marile firme de tehnologie nu își plătesc cota justă în societate.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.