Evenimentul Zilei > Sport > Tătăruşanu le-a câştigat simpatia italienilor: „Prestaţiile sale au fost impecabile”
Tătăruşanu le-a câştigat simpatia italienilor: „Prestaţiile sale au fost impecabile”

Tătăruşanu le-a câştigat simpatia italienilor: „Prestaţiile sale au fost impecabile”

Tătăruşanu le-a câştigat simpatia italienilor. Deşi a început cu stângul aventura sa de la AC Milan, fostul portar al naţionalei României a reuşit să le câştige, până la urmă, simpatia fanilor de pe stadionul „San Siro”.

Tătăruşanu le-a câştigat simpatia italienilor. Experimentatul goalkeeper în vârstă de 34 de ani a strâns, de la sosirea sa la trupa italiană, doar cinci apariţii în tricoul rossonerilor, dar presa din „Cizmă” e convinsă că Tătăruşanu îl poate înlocui cu brio pe Gianluigi Donnarumma, titularul indiscutabil, din acest moment, dintre buturile milaneze.

„În pofida startului nereuşit, Tătăruşanu le-a dat asigurări suporterilor, prin celelalte evoluţii ale sale, că nu au de ce să-şi facă griji în absenţa titularului Gianluigi Donnarumma” a titrat site-ul sempremilan.com.

După gafele de la derby-ul cu AS Roma, portarul de aproape doi metri a fost titularizat de antrenorul principal al rossonerilor, Stefano Pioli, de încă patru ori, iar evoluţiile sale bune nu au fost trecute cu vederea de fanii „diavolilor roşii”.

„Uriaşul român nu a avut cel mai fericit debut la AC Milan, comiţând o eroare chiar la prima sa apariţie, în meciul cu AS Roma. De atunci, a mai evoluat de patru ori, de două ori în Europa League şi încă de două ori în Cupa Italiei, iar prestaţiile sale în aceste partide au fost impecabile” e descrierea lui „Tătă”, de pe sempremilan.com.

Decisiv în Europa League şi în Cupa Italiei

Internaţionalul român, care s-a retras, de curând, de la reprezentativa tricoloră, la sfârşitul campaniei din Nations League, e considerat de italieni drept unul dintre fotbaliştii care au jucat un rol important în calificarea în primăvara europeană a lui AC Milan, de pe poziţia de lider al grupei.

„A avut câteva parade providenţiale, precum cea din jocul cu Sparta Praga, prin care i-a ajutat pe milanezi să încheie grupa de Europa League pe prima poziţie. A apărat o lovitură de pedeapsă contra celor de la AC Torino, prin care rossonerii au ajuns în sferturile de finală ale Cupei, iar în înfrângerea cu Inter a fost, de departe, cel mai bun de pe teren, cu şase parade” au continuat italienii să-l laude pe Tătăruşanu.