”Care este numărul cetăţenilor români cărora le-au fost interceptate şi înregistrate comunicaţiile efectuate prin telefon sau prin intermediul calculatoarelor personale în perioada 2000-2016? Câte interceptări şi înregistrări s-au făcut pe baza unor mandate emise pe numele cetăţenilor români în perioada 2000-2016?”, întreabă preşedinte Senatului, potrivit unui document remis, luni, presei.

Potrivit documentului, cele două întrebări au fost înregistrate la Senat, pentru secţiunea ”Întrebări, interpelări şi răspunsuri” a plenului de luni. 

După ce Curtea Constituţională a respins joi contestaţiile formulate împotriva Legii 235/2015, care reglementează actul normativ cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, Tăriceanu a afirmat că nu este de acord cu hotărârea Curţii, însă este obligat să o respecte.

"Mă aşteptam la decizia Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte legile Big Brother. Cred că este îngrijorător că la Curtea Constituţională au ajuns judecători care au dovedit prin activitatea lor un dispreţ la adresa drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi mă refer la Livia Stanciu", a scris Tăriceanu pe Facebook.