Editura Evenimentul si Capital

Hotărârea privind respingerea cererii DNA în cazul Dan Şova, publicată în Monitorul Oficial

Dan Şova nu a scăpat de probleme.
Autor: | | 15 Comentarii | 3223 Vizualizari

Proiectul de hotărâre al Senatului în cazul Dan Şova, redactat ieri de către senatorii jurişti și adoptat de conducerea forului legislativ, a fost publicat în Monitorul Oficial. Documentul se referă la respingerea solicitării procurorilor anticorupție de reținere și arestare preventivă a fostului ministru al Transporturilor.

UPDATE 18.40 - Monitorul Oficial a publicat hotărârea Senatului privind respingerea solicitării DNA de reţinere şi arestare preventivă a senatorului Dan Şova.

"Am întrunit Biroul permanent într-o scurtă şedinţă pentru a lua act de proiectul de hotărâre care a fost redactat de Comisia juridică. Aşa cum am stabilit anterior, Comisia juridică a elaborat proiectul de hotărâre şi în Biroul permanent am luat act de acesta şi l-am votat şi sigur că îl trimitem spre publicare la Monitorul Oficial. (...) Da, cu semnătura mea", a spus Tăriceanu.

Tăriceanu afirmase anterior că nu se impune convocarea Biroului permanent al Senatului, însă a constat că proiectul redactat de către senatorii jurişti fusese înaintat conducerii Senatului.

"Întotdeauna trebuie să ţin cont de toate elementele de legalitate. De dimineaţă când m-aţi întrebat nu văzusem documentul. L-am primit când am ajuns în birou. Comisia juridică a făcut răspunsul către Biroul permanent. Deci cel care trebuia să ia act de acest lucru era Biroul permanent. Ca atare, am convocat Biroul permanent. Biroul permanent nu adoptă hotărâri. Conform deciziei CCR, Senatul s-a conformat prin redactarea hotărârii care a fost luată în 25 martie. Nu este vorba de o nouă hotărâre, ci numai de redactarea ei", a precizat acesta, citat de Agepres.

Referitor la faptul că proiectul de hotărâre este datat 25 martie, Tăriceanu a explicat că hotărârea a fost adoptată în 25 martie, însă ea va fi publicată "acum". "Evident este altceva cu publicarea. Faceţi distincţie între adoptare, redactare şi publicare", a adăugat acesta.

UPDATE 12.20: Potrivit unor surse, Tăriceanu a convocat totuși, o ședință a Biroului Permanent al Senatului pentru ora 13.00, pentru a decide care e calea de urmat.

Potrivit lui Tăriceanu, citat de Agerpres, nu se impune convocarea Biroului permanent al Senatului într-o şedinţă şi nici exprimarea unui vot în plen cu privire la acest proiect de hotărâre, prin care se constată că, în urma votului din data de 25 martie, nu au fost îndeplinite condiţiile pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării senatorului Dan Şova. Tăriceanu a adăugat că proiectul de hotărâre, odată semnat, ar putea fi înaintat Monitorului Oficial în cursul zilei de miercuri.

Comisia juridică a Senatului a decis marţi ca, la solicitarea Biroului permanent, să redacteze un proiect de hotărâre prin care se constată că, în urma votului exprimat în 25 martie, nu au fost îndeplinite condiţiile necesare pentru încuviinţarea cererii de reţinere şi arestare preventivă a senatorului Dan Şova.

Proiectul de hotărâre stipulează că "nu au fost întrunite condiţiile cerute de art. 24 alin. 4 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor şi de art. 173 din Regulamentul Senatului pentru a încuviinţa reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului Şova Dan-Coman" şi a fost adoptat de către senatorii jurişti cu şase voturi pentru şi cinci voturi împotrivă.

Cel mai probabil, liberalii vor anunța că atacă la CCR hotărârea în cazul senatorului PSD Dan Șova.

Pagina 1 din 1
Tag-uri: sova, psd, senat, ccr, tariceanuStirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI