“Ideea de candidatură nu îmi este una străină, dar mai trebuie să treacă timp. În preajma alegerilor pentru Parlamentul European va fi momentul unei decizii, probabil înaintea acelui scrutin. Acest lucru va trebui luat împreună cu cei de la PSD. Eu pot să candidez din partea ALDE, dar a avea în spate forța PSD-ului e un factor major, hotărâtor”, a spus președintele Senatului.

Tăriceanu a vorbit și despre modelul său de președinte: “Eu aș fii mai degrabă tentat să arăt românilor ce fel de președinte aș fii, să le arăt românilor că eu respect Constituția și cum promova România. Ideea mea de președinte va diferi mult de ceea ce au văzut românii până acum. Președintele trebuie să știe să lucreze cu majoritatea pe care o decid cetățenii. Nu este corect ca președintele să devină liderul Opoziției”.

“În PSD sunt foarte mulți oameni care susțin ideea unui candidat comun la președenție. Ideea care trebuie să prevaleze este să alegem formula care să ne ajute să câștigăm alegerile. Nu am mai discutat în ultima vreme pentru că ei au serie de probleme interne pe care trebuie să le rezolve. Nu e prioritatea lor să discute acum candidatura la președenție. În sondajele pe care le-am făcut la nivelul județelor, ideea aceasta (a unui candidat comun – n.r.) este în mentalul oamenilor”, a explicat liderul ALDE.

Cât despre situația ministrului Justiției, președintele Senatului a spus că: “Tudorel Toader nu este cartoful fierbinte din Coaliție. Este un ministru independent pe locul PSD-ului, susținut de noi cei de la ALDE. Este un ministru care s-a remarcat foarte mult. El a avut performanțe pe care aș vrea să le văd și la alți miniștri. Dar este locul PSD-ului și ei decid ce fac cu el. Eu nu mă pot opune dacă vor să îl schimbe, eu îmi pot spune o părere”.