Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu ține lecții de guvernare. Liderul ALDE, atac la Ludovic Orban
Tăriceanu ține lecții de guvernare. Liderul ALDE, atac la Ludovic Orban

Tăriceanu ține lecții de guvernare. Liderul ALDE, atac la Ludovic Orban

Chiar dacă este de acord cu alegerea primarilor în două tururi de scrutin, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, tot are o nemulțumire.

Asumarea răspunderii Guvernului Orban îl deranjează pe fostul partener al PSD. Tăriceanu afirmă că această practică „scurtcircuitează” Parlamentul și ar trebui evitată pe cât posibil.

„Chiar dacă tema pentru azi este una pe care ALDE o susţine, alegerea primarilor în două tururi, am considerat nepotrivită modalitatea de asumare a răspunderii. Prin acest fel este scurtcircuitată instituţia care este destinată dezbaterii democratice şi adoptării legilor şi modificării lor, adică Parlamentul, care este singura instituţie democratică a ţării. Practica asumării răspunderii trebuie să fie una extrem de rară şi bine cântărită şi trebuie să ţină cont de deciziile anterioare ale Curţii Constituţionale”, a declarat Tăriceanu, prezent în Parlament.

Reamintim că premierul Orban a pus pe masă mandatul Guvernului, asumându-și răspunderea pe proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

PSD a anunțat, deja, că va depune o moțiune de cenzură.