Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu: Nu m-am hotărât încă dacă voi candida la prezidențialele din 2019
Tăriceanu: Nu m-am hotărât încă dacă voi candida la prezidențialele din 2019

Tăriceanu: Nu m-am hotărât încă dacă voi candida la prezidențialele din 2019

Hotărârea de a candida la alegerile prezidențiale din 2019 nu a fost încă luată de liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, iar dacă va candida, nu va face anunțul de pe acum, a declatat, joi, președintele Senatului, la Parlament.

„Eu nu m-am hotărât să anunţ o astfel de candidatură şi nici nu o voi face foarte curând. Nu m-am hotărât dacă să candidez, dacă să nu candidez şi, dacă voi candida, în orice caz nu voi face anunţul de pe acum. Aceasta e o chestiune care, sigur, trebuie să fie făcută pe baza unei analize foarte serioase şi în urma unei decizii a partidului. Noi astfel de lucruri nu le-am discutat şi nu avem în plan să le discutăm, deci nu e o problemă de actualitate", a spus Tăriceanu.

Întrebat de jurnaliști dacă în coaliţie s-a discutat despre o candidatură comună la prezidenţiale, Tăriceanu a infirmat.

„Nu am discutat acest lucru niciun moment. (…) Avem o coaliţie politică care a funcţionat până acum foarte bine şi care funcţionează bine şi în continuare. (…) Eforturile şi preocupările noastre sunt axate pe îndeplinirea programului de guvernare", a răspuns preşedintele ALDE.

Pe de altă parte,Tăriceanu a punctat că în cadrul ALDE se vor face sondaje pe judeţe pentru pregătirea alegerilor din 2020.

„Pot să vă confirm că am hotărât să facem nişte sondaje pentru filialele noastre, deci pe judeţe, pentru că trebuie să ne pregătim pentru alegerile din 2020, alegerile parlamentare şi locale, şi mă interesează de pe acum să vedem care sunt candidaţii cu potenţial pe care îi avem. Sigur, ne interesează să vedem cum stăm la un an şi câteva luni de la începerea guvernării", a mai spus Tăriceanu, la Senat.