Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu: „Nu EXCLUD o candidatură la Primăria Generală a Capitalei”
Tăriceanu: „Nu EXCLUD o candidatură la Primăria Generală a Capitalei”

Tăriceanu: „Nu EXCLUD o candidatură la Primăria Generală a Capitalei”

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu exclude o candidatură a sa pentru Primăria Generală a Capitalei. Tăriceanu a mai spus că principalul său obiectiv este acela de a duce ALDE în Parlament.

"Da. Dar în ce fel da, cu un bemol. Nu vă imaginaţi cumva că mi-ar fi frică să-mi asum un rol de primar al Bucureştiului. Cred că am şi pricepere profesională şi experienţă politică şi administrativă, nişte ingrediente necesare pentru a face faţă bine unei astfel de funcţii. Obiectivul meu principal este să duc ALDE în Parlament. Vreau să pot să conduc ALDE în campania pentru parlamentare. Dacă mă duc la Primărie trebuie să schimbăm radical strategia. Această decizie nu o voi lua de unul singur, ci după ce mă voi consulta cu colegii mei. Dacă colegii mei şi analizeze pe care le vom face spun că aceasta este cea mai bună soluţie este pentru noi nu am să spun nu, că mi-e frică, că nu e de rangul meu…", a spus Călin Popescu Tăriceanu la România TV.
Şeful Senatului a precizat că, până în aprilie, formaţiunea ALDE va lua o decizie referitoare la posibila sa candidatură la Primăria Capitalei.