Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu: Luni încep să strâng semnături pentru suspendarea lui Băsescu
Tăriceanu: Luni încep să strâng semnături pentru suspendarea lui Băsescu

Tăriceanu: Luni încep să strâng semnături pentru suspendarea lui Băsescu

Preşedintele PLR şi al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că va începe luni să strângă semnăturile necesare iniţierii procedurii de demitere a preşedintelui Traiab Băsescu.

Pentru iniţierea suspendării, este nevoie de semnăturile a o treime din parlamentari, a declarat acesta duminică seară, într-o emisiune televizată, potrivit mediafax.ro.

Motivele invocate de Tăriceanu pentru suspendarea lui Traian Băsescu le reprezintă întâlnirea pe care şeful statului a avut-o cu Elena Udrea şi cu lideri ai PMP la Cotroceni, în vederea desemnării candidatului partidului la alegerile prezidenţiale, precum şi intervenţia acestuia în procesul de negociere legat de postul de comisar european care va aparţine României. În ambele cazuri, şeful Senatului a considerat că Traian Băsescu a încălcat Constituţia.

Tăriceanu a declarat că încă nu are feedback din care să rezulte o voinţă politică pentru suspendarea şefului statului.

Premierul Victor Ponta a declarat, într-o intervenţie telefonică în timpul aceleiaşi emisiuni, că iniţiativa suspendării preşedintelui Traian Băsescu va fi discutată în PSD, considerând demersul şefului Senatului ca fiind unul serios.

"Mi se pare un lucru extrem de serios şi important. Evident că îl vom discuta în cadrul grupurilor parlamentare şi la PSD. Dar ca să ne stabilim poziţia tactică, pentru că strategic vreau să vă spun un lucru foarte clar: evident că şi eu şi cred că şi cei mai mulţi nu doar din cei din PSD, cei mai mulţi din cei 7,4 milioane de români consideră că orice zi mai puţin în care Traian Băsescu rămâne preşedinte înseamnă un rău mai puţin pentru România şi înseamnă mai multă dreptate", a precizat Ponta, potrivit mediafax.ro.