Evenimentul Zilei > Justitie > Tăriceanu, lovitură CRUNTĂ din partea magistraților
Tăriceanu, lovitură CRUNTĂ din partea magistraților

Tăriceanu, lovitură CRUNTĂ din partea magistraților

Călin Popescu Tăriceanu a primit o lovitură neașteptată după ceurtea de Apel București a decis rejudecarea dosarului în care președintele Senatului fusese păcălit de un samsar de mașini și a trimis dosarul la Judecătoria Sectorului 6, din București.

"Respinge, ca nefondate, excepţiile inadmisibilităţii şi tardivităţii apelului declarat de inculpatul Kocsis Zsolt, invocate de reprezentantul Ministerului Public şi apărătorul ales al părţii civile Popescu – Tăriceanu – Călin – Constantin – Anton. În temeiul art.421 pct.2 lit.b din Codul de procedură penală, admite apelurile declarate de inculpatul Kocsis Zsolt şi partea civilă  Popescu – Tăriceanu – Călin – Constantin – Anton împotriva Sentinţei penale nr.142 din data de 21 martie 2017, pronunţată de Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti în Dosarul nr.13147/303/2016. Desfiinţează, în întregime, sentinţa penală apelată şi dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la prima instanţă, Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti", se arată în decizia instanţei, informează Agerpres.

Astfel, Curtea de Apel a desființat toate actele procedurale efectuate de prima instanţă începând cu data de 08 noiembrie 2016. În primă instanţă, bărbatul a fost condamnat la şase luni de închisoare şi a atacat decizia.

Samsarul i-a trimis poze cu mașina pe adresa de mail a șefului ALDE iar acesta, fără să stea pe gânduri, a dat 14.500 de euro. Când să primească limuzina, Călin Popescu Tăriceanu a avut parte de o surpiză neplăcută. Acesta a fost contactat de samsar care i-a spus ca pe teritoriul Germaniei masina s-a defectat si ca trebuie returnata proprietarului pentru a fi returnata si abia apoi va fi adusa in Romania, lucru care nu s-a mai întâmplat. Mai mult, după verificări făcute de autorități, s-a descoperti că mașina nici măcar nu a existat.