De altfel, ieri, altădată mai contondent în subiecte care îl privesc pe Băsescu, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a afirmat că „rămâne ca partidul să se gândească”. „Rămâne să stabilească partidul (oportunitatea suspendării președintelui – n.r.). Nu m-am gândit încă. O să văd ce scrie și în cerere, o să analizăm cam toate aspectele și după aceea”, a spus Sârbu. Și purtătorul de cuvânt al campaniei prezidențiale a lui Ponta, Gabriela Vrânceanu Firea, a fost prudentă în declarații. „Zilele acestea vom avea o ședință la vârful PSD și se va lua o decizie. Va trebui să analizăm foarte profund, inteligent, toate argumentele – și pro, și contra”, a spus Firea.

Hunor: Propunere „inutilă”

În plus, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a desființat propunerea lui Tăriceanu, pe care a catalogat-o drept „inutilă” și „inoportună”. Pentru a nu face jocurile PSD și pentru a nu transforma dezbaterea electorală într-o temă anti și pro- Băsescu, liderul ACL, Vasile Blaga a afirmat că suspendarea este praf în ochii românilor. Totodată, directorul INSCOP Remus Ștefureac a precizat, pentru EvZ, că tema suspendării poate schimba complet agenda electorală, dar că motivația trebuie să fie credibilă, dacă inițiatorii vor să profite de pe seama ei. Altfel, riscă să trezească un electorat adormit care nu mai vrea scandal.

„Inimă zburdalnică”

În replică, șeful statului i-a transmis lui „Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu, inimă zburdalnică”, să citească Constituția „ca să nu se mai facă de râs atunci când planifică programul de suspendare a președintelui dat de Voiculescu, apăsat acum de plafonul pușcăriei”. „Nu poate planifica vot pe 23 septembrie și referendum pe 2 noiembrie pentru că în Constituție se precizează foarte clar că președintele poate fi suspendat pentru maximum 30 de zile. Deci rugămintea mea la Tăriceanu, inimă zburdalnică, este să citească Constituția ca să nu se mai facă de râs când planifică programul dat de Voiculescu”, a spus Băsescu.