Tăriceanu, despre REFUZUL lui Kovesi de a se prezenta la audieri: Comisia să sesizeze ministrul Justiției

Tăriceanu, despre REFUZUL lui Kovesi de a se prezenta la audieri: Comisia să sesizeze ministrul Justiției

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat astăzi, la Antena 3, că membrii Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 ar trebui să sesizeze ministrul Justiţiei cu privire la refuzul şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, de a se prezenta la audieri.

„Nu există nimeni care să fie scutit de a se prezenta în faţa unei comisii parlamentare, indiferent de ce funcţie ocupă în stat. În cazul în care procurorul-şef al DNA refuză să se prezinte în faţa comisiei parlamentare, comisia ar trebui să sesizeze ministrul Justiţiei sub a cărei autoritate funcţionează procurorii români. E obligatorie sesizarea ministrului Justiţiei pentru această sfidare la adresa Parlamentului din partea procurorului-şef al DNA”, a precizat Tăriceanu, într-o intervenţie la Antena 3.

El a adăugat că „vedem astăzi ceea ce înseamnă funcţionarea unei instituţii care acumulează din ce în ce mai multă putere, adică corupţia puterii din instituţia respectivă, tocmai pentru că această instituţie nu a fost controlată. Ne bucurăm că, la Parlament, Comisia de control SRI şi-a intrat în rol. Foarte bine! Sunt, conform legii, alte instituţii care trebuie să controleze şi DNA. Cred că cei care pledează pentru a scoate DNA de sub orice control civil fac o mare eroare şi demonstraţia greşelii o vedem în abuzurile şi excesele produse de unii procurori care ies din ce în ce mai des la iveală”.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a refuzat, pentru a treia oară, să se prezinte în faţa Comisiei de anchetă, susţinând ca nu are informaţii care ar putea ajuta la aflarea adevărului. 

Ne puteți urmări și pe Google News

„Având în vedere că nu am cunoştinţă şi nu deţin mijloace de probă referitoare la împrejurările şi cauzele în care s-au produs evenimentele supuse cercetării în cauză ce formează obiectul activităţii comisiei, nu mă voi prezenta în data de 10 iulie, ora 11.30, la şedinţa Comisiei de anchetă”, a precizat Kovesi.