Printre cei mai experimentați oameni din politica românească, Tăriceanu a ales să rezume cât mai plastic situația din prezent – Ludovic Orban demis de Parlament și tot ales desemnat premier de președintele Klaus Iohannis.

În opinia liderului ALDE, meciul dintre Iohannis și PSD seamănă cu un dans. „Un tango, dacă vreți să-i spunem așa”, a spus Tăriceanu la Antena 3. Concret, „la un dans e nevoie de doi parteneri. Unul dintre parteneri este președintele, dar trebuie ținut cont și de celălalt partener, care e Parlamentul. Deci, trebuie avut în vedere și ce pași de dans vrea să facă celălalt partener”.

Întrebat dacă va vota un guvern Orban 2, Tăriceanu a spus că nu s-a decis: „Nu suntem la un concurs de viteză, în care trebuie să luăm hotărârile cât mai repede. În această fază ar fi trebuit să aibă loc tatonări, negocieri între partide și abia apoi discuțiile de la Cotroceni. Președintele a avut alte planuri, e dreptul lui să cheme la consultări atât de repede (…) Nu am luat decizia dacă voi vota un guvern Orban 2 fiindcă aștept discuții/ negocieri și cu celelalte partide”.

Referitor la alegerile anticipate cerute de liberali, președintele ALDE nu crede că acestea vor avea loc și a explicat lapidar de ce:  „Nu vor fi anticipate fiindcă o majoritate zdrobitoare nu doresc anticipate”.

Te-ar putea interesa și: