"Văd că a observat toată lumea, nu pot să nu observ şi eu. Nu aş vrea să comentez. (…) Mi-am exprimat un punct de vedere şi aş vrea să subliniez următorul lucru, pentru că văd că au fost făcute în mod voit nişte afirmaţii tendenţioase şi greşite de către DNA cu scopul de a da imaginea că, sigur, nu se poate ca eu să nu am o pată în cariera mea politică. Despre ce este vorba? Dosarul în care sunt trimis, în momentul de faţă, în judecată nu are nimic de-a face cu dosarul retrocedărilor ilegale. (…) Este un dosar fabricat, pe măsură, în care eu sunt acuzat că aş fi făcut afirmaţii mincinoase, în condiţiile în care anumite întrebări nu mi s-au pus, dar, sigur, procurorul de caz a tras concluzia că eu aş fi făcut afirmaţii mincinoase", a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu, la România tv, întrebat cum comentează "celeritatea" cu care se doreşte judecarea dosarului în care este inculpat de către procurorii DNA.

Preşedintele Senatului a spus că nu doreşte să intre în "detaliile" dosarului în care este judecat, aşa cum a făcut "Procuratura", care a dat un "amplu comunicat", adăugând că lucrurile vor fi lămurite în instanţă.

"Cert este un lucru: trebuie să facem aici distincţie între persoana mea, Călin Popescu-Tăriceanu, şi poziţia pe care o am eu ca reprezentant al Senatului, în calitate de preşedinte. În momentul în care eu sunt trimis în judecată, nu sunt trimis în judecată ca persoană, eu ştiu, obişnuită, Călin Popescu-Tăriceanu. Chiar şi comunicatele DNA făceau referire de fiecare dată, subliniau – preşedintele Senatului. Deci, este vorba de instituţia care este târâtă în această situaţie foarte neplăcută, pe care unii oameni o privesc şi nu ştiu exact ce să creadă. Mi se pare că intrăm într-o zonă a unui fel de război între puterea judecătorească şi cea legislativă, în care puterea judecătorească vrea să arate că este cea mai importantă şi că ea dă tonul şi pune pe toată lumea la respect. Indiferent dacă acuzaţiile sunt solide sau nu sunt solide, să trimiţi în instanţă pe preşedintele Senatului nu e de ici – de colo. Face vâlvă şi în ţară şi în străinătate", a afirmat Tăriceanu.

"Mie mi se pare că este o acţiune, practic, programată de a elimina pe toţi cei care astăzi deţin funcţii importante din viaţa politică", a declarat preşedintele Senatului.

Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.