"Apropo de Iohannis, sunt foarte mulţi care spun aşa 'A, Iohannis e un candidat bun, va fi susţinut de Germania'. Dar la Teleorman credeţi că va avea importanţă ce va vrea nu ştiu cine din Germania? Cred că dacă Iohannis pune problema unui sprijin, el nu va fi acordat pe criteriul ideologic, că este în PPE, că dacă ar fi şi în PES, tot neamţ ar fi. Nu cred că lucrul ăsta este esenţial", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Ziare.com.

Totodată, fostul premier şi-a exprimat convingerea că partidul rezultat din fuziunea dreptei va fi "un surogat", care nu va fi "nici democrat, nici liberal" şi care va ajunge în mod inevitabil la Traian Băsescu, "să îi ceară voturile în turul 2" al alegerilor prezidenţiale.

Întrebat dacă îşi mai face sau nu partid, aşa cum anunţase, preşedintele Senatului nu a oferit un răspuns concret, spunând doar că a venit în politica "nu pentru a face politica, ci pentru a face politica liberală" şi că, deşi din punct de vedere statutar este membru al PNL Satu-Mare, nu se mai regăseşte în acest partid.