Editura Evenimentul si Capital

Târgul mieilor din București. Ciobanul Ghiță cu șubă, clop și pantofi de lac cu cioc

14-04/22-ghita-rzv-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 1331 Vizualizari

S-a dat startul la „Târgul de miei” de la Piața Apărătorii Patriei, din sectorul lui Piedone. Mii de mieluți vor fi sacrifi cați în următoarele zece zile în unicul abator „pascal” din Capitală.

Doar zece din cele 32 de țarcuri, amenajate pentru „Târgul de miei” din spatele stației de metrou Apărătorii Patriei erau, ieri, populate cu viitoarele fripturi de pe masa de Paște a bucureștenilor. Prețul de vânzare era unic: 25 de lei pe kilogram, după sacrificare, sau 15 lei „în viu”. Populația tineretului ovin care urma să fie sacrificată, în mod european - prin asomare, nu depășea 300 de capete. S-a estimat, însă, de către Cristian Popescu- Piedone, primarul sectorului 4 că, în două săptămâni, de la șapte dimineața la șapte seara, până în ajunul Paștelui, cât este deschis târgul, că mii și mii de miei vor fi abatorizați pe loc, sub nasul cumpărătorului, în condiții de maximă siguranță sanitar-alimentară. „În cinșpe minute, mielul este sacrificat, tăiat, verificat sanitar și livrat cetățeanului, după normele europene! Nu ca pe centură sau în alte părți. Aici, omu’ vede pielea, nu blana mielului!”, nu-și mai încape în piele de mândrie „edilul de la patru”.

Până la amiază, veterinarul a înregistrat, la intrarea în „salonul” unde urmau să fie electrocutați - la 220 volți - apoi jupuiți și tranșați, mieluții destinați borșului, drobului și stufatului pascal, doar vreo 20 de miei. Oamenii mai mult se uitau, întrebau și plecau. După Florii este „bătaia mielului”!

Alegi mielul direct din țarc, îl cântărești și îl aștepți să-ți vină, în 15 minute, deja tranșat

Mieluții lui Ghiță au internet

„Azi, e ca-n prima zi de școală, când vii cu două caiete... N-am adus decât vreo 30 de miei, țurcane de Sibiu, că, dacă va merge bine, până la Paște, sper să dau vreo treipatru sute!”, e optimist Ghiță, ciobanul din Jina, județul Sibiu, ajuns celebru de pe urma unei reclame la Vodafone. Oierul Ghiță, echipat regulamentar, cu izmene, brâu, cămașă brodată și clop, transpira vizibil sub șuba din piele de oaie de sub care se ițeau, năstrușnici – spre hazul omologilor autentici - niște pantofi de lac cu cioc, specifici „ciobanilor” metropolitani. Ghiță, în schimb, îi ignoră și vorbește ca la carte în fața microfonului: „La Sibiu, îl dau direct de la oaie. Aici e mai greu, că are scăzământ. Pierde un kil două pe mașină, care consumă și ea, și mai scade încă un kil peaici că e nemâncat!”.

Primarul Piedone s-a imortalizat alături de ciobanul Ghiță. L-a întrebat care este diferența dintre mieii săi și ăilalți. Ghiță a răspuns, amuzat: „Ai mei au internet!”.

Zvonurile au fost confirmate! Kovesi a dat lovitura! Ce functie va ocupa

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI