Editura Evenimentul si Capital

Lovitură GREA pentru Cristina TARCEA. CSM cere CERCETAREA conducerii ÎCCJ. Breaking news! Update

Autor: | | 3 Comentarii | 12607 Vizualizari

Judecătorul Lia Savonea a cerut, în ședința CSM, ca secția să dezbată implicațiile deciziei CCR, „conflict care a fost generat de către conducerea Înaltei Curți de Casație și Justiție”.

UPDATE: În cererea scrisă depusă la cabinetul șefei CSM, judecătoarea Lia Savonea cere activarea procedurii revocării față de șefa ICCJ, Cristina Tarcea, după decizia CCR privind completurile de 5 judecători. „Consider că demersurile conducerii Înaltei Curți de Casație și Justiție au fost de natură să vulnerabilizeze dreptul părților la un proces echitabil, prin riscul asumat de influențare a repartizării aleatorii a dosarelor, ceea ce ar trebui să activeze instituția revocării”, scrie Lia Savonea în cererea adresată CSM și citată de Luju.

„Doresc să îmi permiteți, cu acordul colegilor mei, să pun în discuție o cerere pe care am formulat-o vineri, însă am înregistrat-o abia în această dimineață la cabinetul dumneavoastră. Aceea de a supune dezbaterii Secției pentru judecători a implicațiilor deciziei CCR din data de 7 noiembrie, conflict care a fost generat de către conducerea Înaltei Curți de Casație și Justiție. În fapt, vă rog să asigurați cadrul necesar unei ședințe viitoare în care să putem dezbate vizavi de consecințele acestei decizii. Deci, e un fapt că avem un conflict de natură juridică constituțională, fapt este că acest conflict a fost generat de către conducerea Înaltei Curți de Casație și Justiție prin refuzul asumat de aplicare a unei legi, că au fost, s-au produs consecințe într-un domeniu destul de sensibil al legalei compuneri a completurilor de judecată, că aceasta a putut să influențeze, vom vedea, distribuirea aleatorie a cauzelor. Noi știm că justiția este egală, imparțială, unică pentru toți, că responsabilitățile și obligațiile conducerilor instanțelor trebuie să fie egale de la Judecătoria Podul Turcului până la conducerea Înaltei Curți de Casație și Justiție, asta scrie în lege, și eu vreau să mă asigur că se întâmplă și în fapt acest lucru. Cred că secția trebuie să dezbată în regim de urgență, desigur nu mai degrabă de publicarea deciziei CCR, în ce măsură conduita Înaltei Curți de Casație și Justiție, conducerii de fapt a Înaltei Curți de Casație și Justiție nu se înscrie într-o veritabilă abdicare de la anumite valori ale justiției, respectiv de la obligațiile de a asigura părților o judecată independentă, complete constituite numai în condițiile și în termenii legii și așa mai departe”, a declarat Lia Savonea, la începutul ședinței, conform Mediafax.

Președintele CSM, Simona Marcu, a replicat că „am luat act de susţinerile dumneavoastră si de solicitarea formulată. Vom aprecia pe viitor asupra acesteia”.

NEWS ALERT! Andreea Balan, a 3-a oara la spital! ACUM e la urgenta! Primele IMAGINI! Ti se RUPE sufletul

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI