Ţara unde OAMENII ajung să se SINUCIDĂ din cauza SERVICIULUI

Ţara unde OAMENII ajung să se SINUCIDĂ din cauza SERVICIULUI

Orele suplimentare pe care un tânăr muncitor japonez le-a făcut pe șantierul de construcții al stadionului olimpic din Tokyo, l-au împins la sinucidere.

Tânărul muncitor în construcții, care a fost angajat pe șantier în decembrie, acumulase, 200 de ore suplimentare în luna care a precedat descoperirea corpului său, în aprilie, a declarat, vineri,  avocatul familiei, Hiroshi Kawahito, potrivit AFP.com.

Familia tânărului  au cerut  guvernului nipon  ca pierderea fiului lor să fie recunoscută ca fiind caz de „karoshi”, adică moarte provocată de excesul de muncă. În arhipelag, sute de oameni suferă atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale  sau se sinucid.

Japonia construiește în marș forțat principalul stadion care va găzdui cel mai mare eveniment sportiv din lume, după erori care au întârziat construcția, al cărei proiect a avut prețul de două miliarde de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Kawahito a descris termenele de lucru „extrem de strânse” pe șantier, unde lucrătorii sunt supuși unei presiuni puternice. Avocatul a precizat că tânărul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a dispărut în luna martie, lăsând un bilet în care a spus că „și-a atins limitele fizice și mentale”.

„Am fost îngrijorați când am văzut cât de puțin dormea”, a declarat familia acestuia, adăugând că tânărul se trezea la 04:30 dimineața și se întorcea acasă la miezul nopții.  Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020 s-au declarat „întristați” de veste și s-au angajat să depună eforturi pentru a se asigura că un astfel de eveniment tragic nu se va mai întâmpla.