Locul 10. Afganistan – 17.500 de turiști. Principalul motiv pentru care turiștii evită această țară îl reprezintă conflictele violente care afectează regiunea de ani buni.

Locul 9. Insula Comoros – 15.00o de turiști. Insula africană este localizată în apropierea coastei Madagascarului și, deși se spune că ar fi locul preferat al țânțarilor purtători de malarie, poate fi o destinație turistică de excepție, datorită frumuseții peisajelor marine, a piețelor locale viu colorate și a fructelor de mare deosebit de gustoase.

Locul 8. Insula Sao Tome – 8.000 de turiști. Localizată în Golful Guineea, insula, a cărei populație este vorbitoare de limba portugheză, este celebră pentru traseele sale montane, plajele deosebite și tonetele ambulante de mâncare.

Locul 7. Turkmenistan – 7.000 de turiști. După Coreea de Nord, țara situată la granița cu Kazakhstan este considerată una dintre cele mai "nebune" din lume. La nivel mondial, a devenit celebră datorită "Porții către Iad", un crater arzând situat în mijlocul deșertului Karakum.

Locul 6. Guineea Ecuatorială – 6.000 de turiști. Obținerea vizei poate fi un adevărat coșmar, dar singura națiune vorbitoare de limba spaniolă din Africa este cu siguranță o destinație unică. Iar fotografierea oricăror instituții sau obiective care au însemne oficiale este considerată o infracțiune.

Locul 5. Insulele Marshall – 5.000 de turiști. Insula din nordul Oceanului Pacific este greu accesibilă, deoarece o singură companie aeriană deține monopolul zborurilor către această destinație. Printre cele mai importante atuuri ale insulei sunt locurile unde se poate face scuba diving.

Locul 4. Kiribati – 4.700 de turiști. Această insulă micuță din centrul Oceanului Pacific are o populație de numai 100.000 de persoane și are dimensiunea orașului New York. Turiștii sunt atrași în mod special de plaje, snorkeling, scufundări, pescuit și sporturi nautice.

Locul 3. Tuvalu – 1.200 de turiști. Această mică țară insulară, aflată la jumătatea distanței dintre Hawaii și Australia, și se poate ajunge aici doar pe mare. Accesibilitatea redusă și numărul mic de atracții reduc considerabil fluxurile de turiști.

Locul 2. Somalia – 500 de turiști. Războiul civil, instabilitatea politică și extremiștii religioși țin la distanță turiștii, dar cei care se încumetă totuși să ajungă aici pot face plajă în apropiere de Mogadishu sau pot vizita târgul de la Bakaara, unde se vând și pașapoarte falsificate.

Locul 1. Nauru – 200 de turiști. Micuța insulă din Pacific, cea mai mică republică din lume, are doar 21 de kilometri pătrați și o populație de 10.000 de persoane. Cele mai importante atracții ale insulei sunt plajele și recifele de corali, căutate mai ales pentru scufundări. Sunt doar două hoteluri, unul de "fițe", aflat pe plajă, și celălalt în oraș.