Evenimentul Zilei > Politica > Tandemul care se pregătește să preia frâiele puterii în PSD. „Iliescu să îi judece”
Tandemul care se pregătește să preia frâiele puterii în PSD. „Iliescu să îi judece”

Tandemul care se pregătește să preia frâiele puterii în PSD. „Iliescu să îi judece”

Deputatul Robert Turcescu susține că Alfred Simonis, liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților și fostul premier Sorin Grindeanu pun la cale un plan pentru a prelua conducerea PSD.

Afirmațiile lui Robert Turcescu au fost făcute în contextul în care nașul copilului lui Simonis va fi fostul premier.

„Exclusiv!

Pe „Fredi” Simonis- liderul deputatilor PSD- si pe Sorinel Grindeanu ii leaga de luna viitoare o frumoasa cumetrie (vezi foto). Dar ii mai leaga ceva: niste planuri mari de a pune mina pe conducerea PSD. Iliescu sa ii judece”, scrie Robert Turcescu, pe rețelele sociale.

În ultima perioadă, liderii PSD îi cer fostului premier să revină în partid. Cea mai recentă invitație îi aparține chiar lui Alfred Simonis, care i-a făcut „cadou” lui Grindeanu o adeziune în alb.

Duminică, în cadrul Conferinţei de alegeri a PSD Timiş, deputatul Alfred Simonis, care a fost ales preşedinte al acestei filial, a surprins audieța printr-un gest neașteptat.

Alfred Simonis i-a oferit o adeziune lui Sorin Grindeanu, present la eveniment,  transmițânu-i că îl aşteaptă să se decidă când se va întoarce în PSD.

La asemenea gest, Grindeanu a fost surprins, a primit adeziunea, a zâmbit și a aşezat-o pe masa din faţa sa, fără să spună ceva.

În prezent, Grindeanu ocupă funcţia de şef al ANCOM, însă a anunţat că își doreşte să revină în PSD.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus despre o revenire a lui Grindeanu în PSD, că nu există nicio tensiune între el și fostul premier.

„De câteva săptămâni am niște „prieteni” care îmi tot spun: ai grijă la Grindeanu, ai grijă la Grindeanu. Eu nu și nu! Batman, Batman!”, a spus Marcel Ciolacu.

Reamintim că ,  în iunie 2017, liderii PSD convocați de Liviu Dragnea într-o ședință a Comitetului Executiv au decis oficial să îl excludă pe Sorin Grindeanu din partid. Acesta din urmă a fost acuzat că este „o unealtă”, răspunzând că demisionează doar după ce și Dragnea face acest lucru.