Evenimentul Zilei > Actualitate > Tânără din Etiopia, prinsă încercând să treacă fraudulos în Serbia
Tânără din Etiopia, prinsă încercând să treacă fraudulos în Serbia

Tânără din Etiopia, prinsă încercând să treacă fraudulos în Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița au depistat o tânără din Etiopia, intrată legal în România, care a încercat să treacă fraudulos frontiera în Serbia.

Fapta a fost constatată ieri după-amiază. În timpul unei acțiuni specifice, pe linia combaterii migraţiei ilegale, oamenii legii au depistat, la aproximativ 800 m de linia de frontieră, o fată care se deplasa pe jos, spre granița cu Serbia.

”Persoana în cauză a fost preluată şi transportată la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre o tânără din Etiopia, în vârstă de 23 de ani, care a intrat legal în ţară, în baza unei vize în scop de muncă. A declarat că a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Serbia, la fratele său. De asemenea, cu o zi înainte, tinerei nu i s-a permis ieșirea din țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Moravița, deoarece nu deținea documentele de călătorie necesare”, transmit polițiștii.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, tânăra fiind preluată de Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: