Fapta a fost constatată ieri după-amiază. În timpul unei acțiuni specifice, pe linia combaterii migraţiei ilegale, oamenii legii au depistat, la aproximativ 800 m de linia de frontieră, o fată care se deplasa pe jos, spre granița cu Serbia.

”Persoana în cauză a fost preluată şi transportată la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre o tânără din Etiopia, în vârstă de 23 de ani, care a intrat legal în ţară, în baza unei vize în scop de muncă. A declarat că a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Serbia, la fratele său. De asemenea, cu o zi înainte, tinerei nu i s-a permis ieșirea din țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Moravița, deoarece nu deținea documentele de călătorie necesare”, transmit polițiștii.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, tânăra fiind preluată de Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.