Evenimentul Zilei > Actualitate > Tânără cu HIV, obligată să se prostitueze! Au amenințat-o că îi sodomozizează copiii
Tânără cu HIV, obligată să se prostitueze! Au amenințat-o că îi sodomozizează copiii

Tânără cu HIV, obligată să se prostitueze! Au amenințat-o că îi sodomozizează copiii

Procurorii DIICOT au reţinut trei persoane acuzate de trafic de persoane, după ce au obligat o tânără de 23 de ani, bolnavă cu HIV, să se prostitueze.

Inculpații au recurs la amenințări, șantaj și umiliri pentru a o determina pe tânără să se prostitueze în diverse locații din județul Sălaj.

„Pentru a o umili şi a-i demonstra autoritatea pe care o deţin asupra sa, unul dintre inculpaţi i-a cerut victimei să iasă din casă şi să stea în frig dezbrăcată, pe timp de noapte şi iarnă, sub ameninţarea unor agresiuni sexuale îndreptate împotriva copiilor victimei”, se arată în comunicatul DIICOT.

Tănără a fost diagnosticată cu HIV încă din 2018 și era obligată să se prostitueze pentru un „tarif” de 150-200 de lei/h sau de 300 de lei/h, dacă se ducea la domiciliul clientului, iar „până în prezent nu a respectat indicaţiile medicale de dispensarizare şi tratament şi a pus în pericol sănătatea a numeroase persoane prin întreţinerea de relaţii sexuale neprotejate cu acestea”, potrivit DIICOT.

Cei trei inculpaţi au fost prezentaţi, luni, Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.