Născută în anul 1954, în Lima (Peru), din părinți germani, Hans-Wilhelm Koepcke și Maria Koepcke, care lucrau la Muzeul de Istorie Naturală din capitala peruviană, Juliane a fost imediat vrăjită de acest domeniu. Pe când avea vârsta de 14 ani, ea devenit „un copil al junglei”, după ce părinții ei au părăsit Lima pentru a locui în tabăra de cercetare biologică Panguana, în jungla Amazonului, cunoscută și ca Pădurea Amazoniană.

În sălbăticie, Juliane a învățat numeroase tehnici de supraviețuire, care, într-un final, i-au folosit în viață.

Avionul în care se afla cu mama sa, lovit de fulger

Nu putea rămâne la nesfârșit în Panguana, deoarece tânăra trebuia să susțină examenele de terminare a liceului la care era înscrisă în Lima. Maria, mama lui Juliane, lucra în Lima, atunci când tânăra era pe punctul de a absolvi liceul. Maria dorea să se întoarcă la Panguana pe 19 sau 20 decembrie 1971, dar Juliane și-a dorit să participe la ceremonia de absolvire din 23 decembrie. Maria a fost de acord ca Juliane să rămână mai mult timp și, în schimb, au programat un zbor în ajunul Crăciunului. Toate zborurile au fost rezervate, în afară de unul, cel cu Líneas Aéreas Nacionales S.A. (LANSA).

Aeronava comercială LANSA Lockheed L-188 Electra OB-R-941 a fost lovită de fulger în timpul zborului și s-a rupt în aer, pe când se afla la la o altitudine de 3.000 de metri. În momentul prăbușirii, Juliane, în vârstă de 15 ani, se afla încă prinsă cu centura în scaun. A scăpat impactului cu viață, suferind o ruptură de claviculă și alte câteva răni seriose la o mână și la un picior, iar ochiul său drept era umflat cât un măr.

Imediat după prăbușire, prioritatea ei era să-și găsească mama, care stătea chiar lângă ea, în avion, dar căutarea sa a fost în zadar. Ulterior, Juliane a aflat că mama sa a supraviețuit accidentului, dar a murit din cauza rănilor câteva zile mai târziu.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE