Potrivit Agerpres, "Un bărbat a anunţat autorităţile prin 112 că pe malul unei bălţi a unei societăţi comerciale din satul Poienari, comuna Ulmi, judeţul Giurgiu, a găsit trupul unui tânăr care pare să fi decedat prin electrocutare", a declarat luni, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cristian Şuţă.

El spune că echipajele de poliţie ajunse la faţa locului au constatat faptul că tânărul se afla singur la pescuit şi folosea o undiţă de carbon de şase metri lungime şi nu prezenta urme de violenţă, dar avea leziuni specifice "intrării şi ieşirii de energie electrică prin corp".

"Faptul că acesta se afla la pescuit sub o reţea aeriană de joasă tensiune i-a condus pe anchetatori la ideea că tânărul ar fi decedat electrocutat. Doar rezultatul necropsiei poate spune exact cum a murit tânărul, dar de obicei aceste undiţe din fibră de carbon sunt periculoase pentru că sunt bune conducătoare de electricitate chiar dacă firul de gută este foarte subţire. În special, aceste accidente nu se întâmplă atunci când undiţa este aruncată în apă, ci când peştele trage pentru că atunci firul este umed şi dacă ajunge în contact cu firele de energie electrică poate duce la electrocutare", a completat Cristian Şuţă.

Te-ar putea interesa și: