Tamaş, la Dinamo

Tamaş, la Dinamo

Internaţionalul român a fost împrumutat pentru un sezon de la Auxerre. Fundaşul a fost prezentat oficial aseară.

Dinamo a dat aseară o lovitură de proporţii pe piaţa transferurilor: l-a împrumutat de la Auxerre, pentru un an, pe fotbalistul Gabriel Tamaş. Fundaşul, titular în echipa naţională, a fost prezentat în jurul orei 20.00, a primit tricoul cu numă rul 20, apoi a efectuat primul antrenament sub comanda antrenorului Mircea Rednic. „De astăzi sunt «câine roşu». Dacă ar fi după mine, aş semna pe viaţă cu Dinamo. Vreau să merg cu ei în grupele Ligii Campionilor. Transferul sa făcut peste noapte. Cei de la Dinamo au pile la Auxerre“, a spus braşoveanul, venit la stadion împreună cu tatăl său, cu impresarul Victor Becali şi cu preşedintele Nicolae Badea.

Liber pentru Moţi spre Lazio

Dinamo a plătit 1,5 milioane de euro pentru împrumutul lui Tamaş, urmând ca în vara viitoare să achite încă un milion de euro grupării franceze dacă îl va transfera definitiv pe fundaşul care a mai evoluat la gruparea „roş-albă“ în sezonul 2002/2003 şi între 2004 şi 2006.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gabi Tamaş a venit la stadion îmbrăcat la fel ca miercuri seară, după meciul amical România - Letonia: tricou alb şi pantaloni roşii. „M-aş întoarce şi mâine la Dinamo“, spunea el imediat după partida de la Urziceni.

Sosirea lui Tamaş l-a bucurat nespus de mult pe Cosmin Moţi, despre care a cărui plecare la Lazio Roma se spunea că depinde de aducerea braşoveanului. „Bravo! Esteee!“, a exclamat Moţi aseară, la vederea impresarului său, semn că trecerea sa la gruparea italiană e ca şi făcută.

Tamaş va avea drept de joc la derby-ul cu Rapid din Giuleşti, programat duminică, în etapa a 5-a a Ligii I. Pentru acest meci Poliţia Capitalei a dat undă verde „mascaţilor“ de la SPIR să intervină în cazul unor incidente. "Ne-am întărit cu Tamaş. Dinamo este ca o maşină diesel: când porneşte, nu se mai opreşte! Suntem pregătiţi pentru derby-ul cu Rapid.", Mircea Rednic, antrenor la Dinamo