Evenimentul Zilei > Justitie > Tâlhari periculoși, recidiviști, capturați de polițiștii constănțeni. Au terorizat o familie și au furat 100.000 de euro
Tâlhari periculoși, recidiviști, capturați de polițiștii constănțeni. Au terorizat o familie și au furat 100.000 de euro

Tâlhari periculoși, recidiviști, capturați de polițiștii constănțeni. Au terorizat o familie și au furat 100.000 de euro

O grupare infracțională periculoasă a fost capturată de polițiștii constănțeni, cinci indivizi cu antecedente penale fiind reținuți pentru tâlhărie calificată. Erau căutați de peste șase luni după ce în septembrie anul trecut au terorizat o familie din Năvodari forțând-o să le dea 100.000 de euro din casă. Paguba nu a fost recuperată.

Cetățeanul britanic Joseph Rivas, rezident la Constanța, Claudiu Costache, Șenol Amet,  Marius Stoica și Remus Vasile Arvatu, ultimii doi fiind arestați și condamnați pentru furturi și tâlhării în alte cauze, au fost arestați, în această după amiază, pe 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Joseph Rivas scăpase recent  din pușcărie fiind închis pentru lovituri cauzatoare de moarte. El este condamnat pentru aceeași infracțiune și în Marea Britanie de unde a fugit pentru a se sustrage pedepsei.

Marius Stoica și Remus Arvatu au fost prinși în luna ianuarie a.c. în urma unei urmăriri ca-n filme în care polițiștii au folosit armamentul din dotare descărcând mai multe incărcătoare pentru a-i prinde, după ce spărseseră o vilă din Eforie.  Cei cinci bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 38 de ani sunt cercetați pentru  de comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, distrugere şi violare de domiciliu.

În data de 15 septembrie 2015, patru dintre indivizi, purtând mănuşi pe mâini, au spart vila unui om de afaceri din Năvodari după ce au tăiat gardul locuinţei. Nici nu s-au obosit să-și pună măști. Au pătruns în casă și i-au atacat pe cei trei tineri, fiica și fiul afaceristului și pe un prieten al acestora. Proprietarii nu erau acasă. I-au atacat amenințându-i cu arme de foc și cuțite, i-au lovit violent și i-au forțat astfel să le dea suma de 100.000 de euro aflată într-un seif. Pentru nu alerta poliţia, tâlharii au distrus telefoanele mobile ale tinerilor. Al cincilea bărbat îi aștepta afară, fugind împreună de la  locul faptelor.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat astăzi șase percheziţii la domiciliile celor cinci persoane bănuite de comiterea faptelor. Polițiștii au găsit și confiscat mai multe arme albe, cagule, telefoane mobile, medii de stocare precum şi un autoturism, asupra acestor bunuri urmând a se lua măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului cauzat.Cei cinci indivizi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, și în această după amiază, judecătorii Tribunalului Constanța au dispus arestarea lor pe 30 de zile.