Evenimentul Zilei > Monden > Tainele conacului Bellu. Viața tumultoasă a frumoasei franțuzoaice Odette Ruffier. A murit rănită de dragoste. FOTO
Tainele conacului Bellu. Viața tumultoasă a frumoasei franțuzoaice Odette Ruffier. A murit rănită de dragoste. FOTO

Tainele conacului Bellu. Viața tumultoasă a frumoasei franțuzoaice Odette Ruffier. A murit rănită de dragoste. FOTO

Fenomene de domeniul fantasticului au loc în județul Prahova, la conacul Bellu, unde a locuit familia de nobili George Bellu și Odette Ruffier. Femeia a trăit o viață tumultoasă, din cauza infidelităților bărbatului său.

Clădirea mică a fostului conac Bellu, care astăzi găzduiește Muzeul Memorial Alexandru Bellu din orașul Urlați, județul Prahova, ascunde o poveste inedită a uneia dintre cele mai avute familii nobile din România. Aici a trăit familia baronului Barbu Bellu, care a donat municipiului București terenul pe care se situează, în prezent, cel mai mare cimitir din Capitală.

Unul dintre cei din urmă urmași ai fostului ministru al Culturii și Justiției Barbu Bellu, pe nume George Bellu, a locuit în conac împreună cu soția sa, Odette Ruffier, o franțuzoaică de o frumusețe nemaiîntâlnită, apreciată de toți nobilii.

Odette Ruffier a murit rănită de dragoste

Deși era un om cunoscut pentru generozitatea și bunătatea sa, George Bellu se pare că nu a reușit să fie sprijinul viu al soției sale. Bărbatul a avut un defect care a dus la moartea frumoasei franțuzoaice. Acesta nu a reușit să-i rămână niciodată fidel, implicându-se constant în relații intime cu alte femei.

Pentru Odette Ruffier, dragostea a fost un vis îndepărtat. George Bellu s-a stins înaintea soției sale, după ce și-a trăit ultimii ani din viață într-o camera de serviciu de la conacul său. Se spune că aceasta ar fi fost cererea lui Odette Ruffier.

Frumoasa franțuzoaică a murit la vârsta de 92 de ani. Evenimentul s-a petrecut în locuința unui fost grădinar al familiei nobililor, în anul 1980. Acolo, Odette Ruffier era îngrijită de bărbatul aflat în slujba bărbatului său. Unele voci susțin că, în realitate, nu a fost vorba despre o moarte naturală. Chinuită de infidelitățile soțului său, de umilința la care a fost supusă din cauza lor și de sărăcia sufletească pe care o resimțea, Odette Ruffier și-a pus capăt zilelor otrăvindu-se.

Nefericita Odette nu și-a găsit liniștea nici după moarte

După moarte însă, soția lui George Bellu nu a reușit să-și găsească liniștea sufletească, simțindu-se legată de cel care i-a fost soț. Legenda spune că spiritul neliniștitei franțuzoaice bântuie și acum conacul Bellu. În vechea locuință a nobililor se aud zgomote sinistre. Localnicii spun că sunt doar închipuri, alții susțin că fenomene bizare au loc la conacul baronilor.

Conacul Bellu înainte de demolare

Și ziua, dar și noaptea, în locuință se aud scârțâituri și vaiete provenind din pod, de unde se aud uneori pași repezi sau rari. Unele voci spun că ar fi vorba doar despre veverițe care răscolesc podul conacului și provoacă bocănituri.

Nimeni nu își poate explica însă, un alt lucru care pare a fi de domeniul fantasticului – în preajma galeriei subterane care conduce spre fosta vie a familiei nobililor, valorile termice sunt foarte reci, indiferent de sezon. Dinăuntrul catacombei se aud gemete, iar localnicii se pare că nu găsesc argumente pentru acest fapt.

Muzeul Memorial Alexandru Bellu