Recuperarea copilăriei furate. Tabăra de la Năvodari va fi redată copiilor!
Editura Evenimentul si Capital

Recuperarea copilăriei furate. Tabăra de la Năvodari va fi redată copiilor!

Autor: | | 0 Comentarii | 3714 Vizualizari

Judecătoria Constanţa a pronunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, o decizie care anulează, dupășase ani, efectele executării silite care a pus pe butuci Tabăra de Copii de la Năvodari. Magistraţii constănţeni au dispus „întoarcerea executării silite”, deşi distrugerea celui mai mare patrimoniu pentru copiii din România are, în parte, efecte ireversibile.

Devalizarea Taberei de Copii a avut la bază evidente scopuri imobiliare. În anul 2011, Consiliul Local Năvodari a adoptat hotărârea 144, prin care a inventariat în patrimoniul localităţii terenurile şi clădirile Taberei de Copii. În speţă, 298 de clădiri şi 56 de hectare de teren. Iniţiativa i-a aparţinut controversatatului Nicolae Matei (foto), pe atunci primar al oraşului Năvodari. Din punct de vedere legal, clădirile Taberei se aflau în proprietatea SC Sind România SRL, o societate înfiinţată de sindicatele desprinse în 1990 din mamutul comunist Uniunea Generală a Sindicatelor din România (UGSR). Această proprietate era recunoscută de instanţele de judecată şi era înscrisă la Cadastru.

De asemenea, terenul ocupat de aceste clădiri, în suprafaţă de 56 de hecatare, era în folosinţa sindicatelor încă din anii ‘60, în baza unor acte normative cu putere de lege, neatacate şi nemodificate niciodată.

Fostul primar Matei și-a cadorisit cumnatul

La scurt timp după împroprietărirea formală asupra activelor sindicale, Consiliul Local Năvodari a emis o nouă hotărâre, tot la iniţiativa lui Matei. În acest fel, s-a decis înfiinţarea SC Tabăra Năvodari SA. Oraşul Năvodari se obliga să aducă în capitalul noii societăţi terenul şi clădirile însuşite prin inventariere, primind pentru contribuţie doar 40% din acţiuni. Diferenţa de 60% se atribuia unei firme private, Dormarbib Group SRL, care trebuia să asigure capitalul de lucru. Firma era deţinută oficial de Isidor Gurgu. Acesta trăia în concubinaj şi avea un copil cu Maria Matei - sora primarului care iniţiase toate aceste proiecte.

Edilul a ajuns la închisoare

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate