Evenimentul Zilei > Actualitate > Șvabii se joacă cu viitorul lui Maxim
Șvabii se joacă cu viitorul lui Maxim

Șvabii se joacă cu viitorul lui Maxim

Conducerea clubului VfB Stuttgart încă nu s-a decis în privința transferului mijlocașului român, în ciuda dorințelor fostului jucător al Pandurilor de a pleca

Potrivit sondajelor făcute de către suporterii formației VfB Stuttgart, Alexandru Maxim (24 de ani) este unul dintre cei mai aclamați jucători ai trupei germane. Însă, sezonul precedent (în care a marcat două goluri şi a oferit șase pase decisive) a fost unul în care mijlocașul român nu s-a regăsit printre titularii de drept ai echipei șvabe, care abia a reușit să se salveze de la retrogradare. Tehnicianul lui Stuttgart, Huub Stevens, nu a mai contat pe serviciile internaționalului român, iar acest lucru l-a determinat pe Maxim să nu-și mai dorească să îmbrace tricoul „roșilor”.

Nu duce lipsă de oferte

După insistențele jucătorului de a pleca de la echipă, conducerea lui Stuttgart ar vrea, totuși, să-l păstreze pe român, dar, în același timp, oficialii germani sunt dispuși să negocieze și un eventual transfer al „tricolorului”.

Presa germană a scris că există posibilitatea ca fostul jucător al Pandurilor să-şi prelungeacă actuala înţelegere cu şvabii, valabilă până în 2017.

Însă, ofertele pentru componentul naționalei României au început să curgă. Cei de la vfb1.de au notat faptul că trei formații din Bundesliga – FC Köln, Hannover și Hamburg -, dar și galezii de la Swansea, formație ce activează în Premier League, vor să obțină parafa lui Maxim, iar șvabii solicită 8 milioane de euro în schimbul românului.

Profitul ar fi de partea șvabilor

Sursa menționată a mai scris că banii pe care i-ar lua clubul în schimbul mijlocașului „tricolor” l-ar ajuta pe directorul sportiv Robin Dutt în această perioadă de transferuri, astfel încât formația germană să se întărească pentru a nu mai avea emoţii în privinţa retrogradării.