Evenimentul Zilei > International > Sute de israelieni au protestat, în stradă, în plină pandemie
Sute de israelieni au protestat, în stradă,  în plină pandemie

Sute de israelieni au protestat, în stradă, în plină pandemie

Israelienii au protestat la Tel Aviv împotriva măsurilor economice luate de guvernul lor. Oamenii sunt nemulțumiți de soluțiile anunțate de oficiali pentru depășirea crizei.

La Tel Aviv, joi, sute de persoane nemulţumite de măsurile economice din această perioadă au protestat împotriva guvernului. Manifestanţii au cerut soluţii cu adevărat eficiente pentru depăşirea crizei. Oamenii s-au strâns în Piaţa Rabin, și au criticat ”efortul fad, lipsit de strălucire, al guvernului” în situaţia economică provocată de epidemia de COVID 19. Protestatarii nu au respectat instrucţiunile de sănătate publică, distanţa şi purtarea măştii de protecţie.

Amintim că în urmă cu 10 zile, a avut loc un alt protest, la care au participat 5.000 de persoane. Păstrând distanțarea socială impusă de pandemie, protestatarii și-au acuzat premierul, Benjamim Netanyahu, că ”amenință democrația”.

Guvernul israelian a aprobat, joi, reînnoirea restricţiilor în câteva cartiere din Ierusalim. De asemenea, în zona localităţii Hura, cu populaţie beduină, unde au fost confirmate 30 de cazuri de COVID 19, au fost stabilite restricţii de circulaţie din această seară.

Sursa: RADOR