Comisia de Audiere a sportivilor și personalului asistent al sportivilor a stabilit pedepsele celor 17 jucătoare de la Corona Brașov care au încălcat regulamentul doping și au efectuat servicii de terapie cu laser intravenos, metodă interzisă de WADA.

După toate audierile și probele prezente la dosar, Comisia a stabilit următoarele pedepse:

– un an și trei luni pentru Daciana Hosu, Cristina Laslo și Bianca Bazaliu;

– un an și patru luni suspendare din activitatea sportivă pentru Ana Maria Lopătaru, Eliza Buceschi, Daria Bucur, Natasha Nolevska, Elaine Gomez și Ivona Pavicevici;

– un an și opt luni de suspendare pentru Andreia Ciuciulete, Oana Căprar, Claudia Lăcătuș, Marilena Neagu, Elena Pătuleanu, Diana Popescu, Sorina Târcă și Victoria Timoșenkova.

Se va deduce durata suspendării provizorii din data de 25 noiembrie, 26 noiembrie, 29 noiembrie sau 3 decembrie, în funcție de momentul în care sportivele au fost anunțate de ANAD. În termen de 21 de zile sportivele pot face apel la decizia Comisiei.

Nu numai jucătoarele au avut de suferit. Doctorul echipei brașovene, Marius Capră a fost suspendat 4 ani, președintele clubului, Liviu Dragomir, doi ani și jumătate, iar directorul tehnic Mariana Tîrcă doi ani. Antrenorii Ion Crăciun și Marius Novanc nu sunt pe lista suspendaților, neexistând dovezi împotriva lor.

Pedeapsa maximă pentru utilizarea unei asemenea proceduri este de 4 ani, însă acest maxim se reduce la jumătate, în condițiile în care toate sportivele au recunoscut că au urmat respectiva terapie. În funcție de modul în care au decurs audierile, suspendările dictate au fost mai mici, raportat la conduita și gradul de vinovăție a sportivelor, scrie gsp.ro.