Suspendare pe viaţă pentru Mutu?

Suspendare pe viaţă pentru Mutu?

Gruparea engleză Chelsea Londra intenţionează să introducă procedurile pentru a-l scoate din circuit pe starul român. Dacă decizia va fi aplicată, piteşteanul îşi va încheia cariera la doar 31 de ani.

Adrian Mutu riscă să-şi încheie mai repede decât şi-ar dori cariera de fotbalist, deşi, din punct de vedere fizic, ar fi apt să mai evolueze la un nivel ridicat încă minimum doi-trei ani.

Lovitura de graţie pentru jucătorul născut la Călineşti (Piteşti), în urmă cu 31 de ani, ar putea fi intenţia englezilor de la Chelsea de a cere suspendarea pe viaţă a românului, în cazul în care acesta se va dovedi insolvabil şi nu va plăti megasancţiunea de 17 milioane de euro.

Riscă să piardă totul

Ne puteți urmări și pe Google News

Chelsea nu are nici cea mai mică intenţie în a slăbi presiunea exercitată asupra lui Mutu, care a evoluat pentru gruparea londoneză în perioada 2002-2003, dar care a părăsit Anglia cu coadantre picioare, după ce a fost depistat pozitiv la un control antidoping.

Chelsea a decis să rupă contractul cu românul, concediindu-l, deşi plătiseră în schimbul lui suma de 23 milioane de euro celor de la Parma. În momentul în care englezii au decis să-i arate uşa lui Adrian, nu se gândeau că i-ar putea cere daune materiale, întrucât jucătorul a afectat imaginea clubului, considerându-l, probabil, un jucător terminat.

Însă faptul că Mutu a ajuns gratis la un alt club de top, Juventus Torino, i-a înfuriat pe englezi şi, iniţial, au solicitat din partea jucătorului o compensaţie financiară de numai 12 milioane euro.

Însă nici Mutu, nici Juve nu au stat de vorbă cu oamenii lui Roman Abramovici, care s-a simţit lezat, astfel că s-a ajuns la acel serial al tribunalelor sportive şi civile, după ce FIFA a dat dreptate celor de la Chelsea şi l-a obligat pe Mutu să plătescă o despăgubire nemaintâlnită în fotbal: 17 milioane de euro.

Românul vrea să-l întâlnească pe Abramovici

Suma este uriaşă, iar Mutu, aflat acum în perioada efectuării celei de-a doua suspendări pentru dopaj, de astă-dată la Fiorentina, nu are posibilităţile băneşti pentru a o plăti. Procuratorul Ioan Becali a declarat postului Sky Sport că situaţia lui Mutu e complicată, pentru că englezii vor cu adevărat suspendarea pe termen nedeterminat a jucătorului, până la achitarea sumei, ceea ce ar duce la încheierea carierei pentru Mutu. Conform aceluiaşi Becali, Mutu nu dispune de banii ceruţi de londonezi.

Tot Becali vede drept unică şansă pentru a mai schimba ceva în acest război doar soluţia unei întâlniri directe între reprezentanţii clubului britanic şi Mutu, pentru a încerca îmbunarea lui Abramovici.

Sunt însă şanse mici ca rusul să fie înduplecat, ziariştii englezi vorbind despre o adevărată ură din partea lui Roman faţă de cel care, în 2003, era marele favorit al său şi, mai ales, al lui Arkadi, fiul magnatului rus. La meciuri, copilul purta tricoul lui Mutu.