Răzvan Cuc, stângaci, transpirat și cu o mimica de parcă tot timpul s-ar teme că ar putea fi prins la furat. Credeți că un astfel de personaj ar putea fi premierul României ?

Straniu : el crede că da.

Dacă îl întrebi, e convins că presa îl iubește, cetățenii îl adora, iar constructorii la care se răstește și cărora le rupe contractele, îl respectă.

După propria judecată, este cel mai potrivit să-i ia locul Vioricăi Dăncilă. Este chiar puțin frustrat că încă nu au aceeași opinie și colegii săi din partid. Dar nu-i nimic, le arată el.

Își pune director la aeroport viitorul fin de cununie.

Un consilier personal e președinte al Consiliului de Administrație de la Metrorex, iar câteva domnișoare apropiate sufletului sunt pe la Tarom și Compania Națională Aeroporturi București.

De fapt, Răzvan Cuc își face echipa de premier.

În vizitele pe care le face pe diversele șantiere, nu ezită nicio secundă să promită președinților de Consilii Județene sau primarilor, orice. De la autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare și asfaltări, până la reparații de diguri, căi ferate și preluări de drumuri județene.

Răzvan Cuc vrea să pară omul cu Soluția, care nu este lăsat însă de “cineva” să facă fapte bune.

Ca să demonstreze cât de bun poate să fie, a mai făcut ceva. Un tertip de PR, menit, să arate tuturor colegilor din partid de ce e în stare, dacă are frâiele.

A folosit CNAIR pentru a declanșa artificial un conflict cu constructorii spanioli ai lotului 3 de pe autostrada Lugoj-Deva.

După asta, Răzvan Cuc s-a dus la fata locului și i-a amenințat pe constructori că dacă în 10 zile nu repară lucrurile, că să poată deschide el autostrada, furiile sale se vor cobori din cer și îi vor nimici.

Este doar o chestiune de imagine, pentru care ministrul Cuc e dispus să sacrifice chiar siguranța celor care la un moment dat ar circula pe acest lot. Pentru că Răzvan Cuc, atât de intolerant în ultimele zile cu problemele de calitate în constructie, vrea să se spună că datorita lui toate neregulile au fost rezolvate. și bineînțeles, să dea drumul la circulație, riscând viața tuturor celor care vor tranzita pe lotul 3 de autostradă Lugoj-Deva.

De fapt, pentru a arăta poporului o imagine de om ferm și hotărât, Răzvan Cuc este în stare să ascundă sub preș problemele grave și reale de pe această bucată de autostradă : terasamente șubrede, taluzuri gata să cadă peste șoferi, drenuri fisurate, cabluri electrice trase prin șanțurile de apă și multe altele, care probabil că vor apărea după deschiderea circulației.

Mai interesant este că ministrul Răzvan Cuc, ascunde problemele reale inclusiv de șefa lui de partid, Viorica Dăncilă.

Probabil că în sinea lui râde și zice : Las-o, că mai are un pic.

Se prea poate ca Răzvan Cuc să se amuze și când o vede pe “Doamna Dăncilă”  luând-și în serios rolul de candidat la prezidențiale, pentru că știe că dacă îi reușesc manevrele, Dăncilă e istorie.

Dincolo de visele lui Răzvan Cuc, rămâne o certitudine : un lot de autostrada stricat încă de la început, care nu prezintă nicio siguranță pentru șoferi și care în mod sigur, în viitor, va costa statul român milioane de euro pentru a fi cârpit permanent.

Bineînțeles că Răzvan Cuc se face că nu știe acest lucru, deși, permanent, toate companiile din subordine, inclusiv Compania de Autostrăzi, îi aduc la cunoștință situatia reală.

La fel cum își ascunde și noul consilier cu atribuțiuni incerte în cabinetul ministrului.

Cireașa de pe tort: în tot ceea ce face, în mod public și politic, Răzvan Cuc invoca guvernul PSD și numele premierului. Dar se întâmplă acest lucru chiar peste tot?

P.S. Continuarea o puteți vedea mâine. Cu probe concrete.