Evenimentul Zilei > Justitie > SURSE: Şpaga pentru un sens giratoriu. Consilierul Solomon Wigler se lăuda că poate interveni la primarul Sorin Oprescu
SURSE: Şpaga pentru un sens giratoriu. Consilierul Solomon Wigler se lăuda că poate interveni la primarul Sorin Oprescu

SURSE: Şpaga pentru un sens giratoriu. Consilierul Solomon Wigler se lăuda că poate interveni la primarul Sorin Oprescu

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) susţine că Solomon Wigler, în calitate de consilier personal al primarului Capitalei, a primit, în mai multe tranşe, 204.000 euro de la un om de afaceri pentru a interveni în vederea iniţierii şi votării unor proiecte de hotărâri. Potrivit unui comunicat al DNA, Solomon Wigler a fost reţinut de procurori pentru trafic de influenţă, în formă continuată (5 acte materiale), şi va fi prezentat joi la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În ceea ce privește pretinderea sumei de 25.000 euro pentru ca Wigler să intervină pe lângă numitul Oprescu Sorin primarul general al municipiului București, pe lângă care a lăsat să creadă că are influență în vederea eliberării autorizației de construire nr. 348/25.10.2013, a rezultat că În vederea obținerii autorizației de construcții necesare unei soluții de trafic(sens giratoriu) pentru supermarket  situate la intersecția a două bulevarde,  omului de afaceri i s-a pretins în primă fază de către Wigler, o sumă de bani neprecizată ce urma a fi remisă în mod camuflat, sub forma contravalorii unui contract de execuție  a lucrării pentru realizarea soluției de trafic.

Surse judiciare au explicat că, în acest sens, Wigler ar fi indicat Eurotrading Construct 98 SRL drept societate prin intermediul căreia urma a fi remisă suma de bani, punându-l în legătură la data de 11 decembrie 2012 pe omul de afaceri cu un angajat al acestei societăți, un inginer.  Astfel ar fi fost încheiat cu Eurotrading Construct 98 SRL contractul de execuție lucrări în valoare de 350.000 euro, contract ce avea drept obiect inclusiv obținerea autorizației de construire fiind achitată acestei societăți 30% din valoarea contractului. Întrucât până în luna septembrie 2013 societatea comercială amintită nu a obținut autorizația de construire și nici nu a edificat construcția, omul de afaceri l-a contactat pe Wigler care pentru obținerea autorizației necesare a pretins în plus suma de 25.000 de euro.

Ulterior, Wigler a precizat că nu se poate obține în mod legal o autorizație de genul celei anterior menționate și că va interveni pe lângă  primarul Sorin Oprescu pentru obținerea unei autorizații speciale. În contextul acestei discuții Wigler  a pretins încă o dată suma de 25.000 Euro.

La data de 25 octombrie 2013 a fost eliberată de către Primăria Municipiului București autorizația de construire numărul de 348, ce poartă semnătura primarului Sorin Oprescu.

Ulterior semnării procesului-verbal de recepție a lucrării cu Eurotrading Construct 98 SRL, respectiv data de 14 noiembrie 2013, omul de afaceri a remis personal lui Wiegler suma de 25.000 Euro, în biroul acestuia de la etajul 14 al clădirii Primăriei Municipiului București. Cu această ocazie Wigler l-a lăsat să înțeleagă că în vederea obținerii autorizației speciale de construire arătate a intervenit pe lângă primarul Sorin Oprescu. Acest fapt, precizează sursele citate, este nedovedit.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: