Messi nu a participat la antrenamentele de miercuri şi vineri, iar FC Barcelona a precizat că argentinianul are o contractură musculară uşoară la cvadricepşii piciorului drept.

Sâmbătă, Messi a revenit pe Camp Nou, dar s-a antrenat alături de Nelson Semedo, care are o problemă la genunchi, dar separat de restul echipei.

Barcelona va relua sezonul din La Liga, suspendat în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus, cu un meci în deplasare la Real Mallorca pe 13 iunie. Barca este lider, înaintea ultimelor 11 etape, cu un avans de două puncte faţă de rivala Real Madrid.

Presa spaniolă a relatat pe larg în ultimele zile despre clauza din contractul lui Messi, care îi permite să părăsească clubul ca jucător liber în această vară.

Actualul contract al jucătorului care a câştigat cele mai multe trofee Balonul de Aur din istorie, şase la număr, va expira în vara anului 2021 şi Josep Bartomeu este gata să îi ofere lui Messi o nouă înţelegere, chiar dacă peste un an vedeta echipei va împlini 34 de ani.

Ce de obicei, din partea fotbalistului cel care se va aşeza la masa tratativelor va fi tatăl acestuia, Jorge Messi. Actualmente Lionel Messi are cel mai mare salariu din lume, câştigând net anual suma de 45 de milioane de euro.

Condiţia cheie pe care o pune Lionel Messi, fără de care nu va semna noul contract, prevede ca an de an jucătorul să aibă dreptul să rezileze înţelegerea, fără a fi legat de durata acesteia.

Barcelona va avea parte de un final de sezon infernal, în care echipa va juca 11 meciuri în La Liga în aproximativ cinci săptămâni, plus Liga Campionilor. Şi cun Messi este decisiv pentru catalani o absenţă a lui ar fi catastrofală.