Evenimentul Zilei > Vremea > Surprize de proporții pentru astăzi, 5 decembrie. Temperaturi de 11 grade Celsius. Unde va fi cel mai cald
Surprize de proporții pentru astăzi, 5 decembrie. Temperaturi de 11 grade Celsius. Unde va fi cel mai cald

Surprize de proporții pentru astăzi, 5 decembrie. Temperaturi de 11 grade Celsius. Unde va fi cel mai cald

Agenția Națională de Meteorologie (ANM), anunță pentru astăzi, 5 decembrie 2021 temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă a anului.

Potrivit ANM, vremea se va încălzi ușor, astfel că valorile termice diurne se vor situa în general în jurul celor normale în prima decadă a lunii decembrie, iar cele din cursul nopții vor fi mai ridicate decât acestea. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 11 grade, iar cele minime între -3 și 6 grade, mai ridicate în Dobrogea până spre 10 grade.

Vremea duminică 5 decembrie 2021

Cerul va avea înnorări și temporar se vor semnala precipitații, în vest și sud-vest, local în nord și centru și pe arii restrânse în rest. Vor fi ploi, exceptând zona Maramureșului unde, în primele ore ale intervalului va ninge, apoi vor predomina ploile, iar spre sfârșitul intervalului și depresiunile din estul Transilvaniei unde cu o probabilitate destul de mare vor fi și precipitații sub formă de ninsoare.

La munte, precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini mari vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a nopții, cu o probabilitate mai mare în Moldova, precum și în zona montană și submontană aferentă acestei regiuni, pe arii în general restrânse vor fi depuneri de polei.

Vântul va sufla slab și moderat în majoritatea regiunilor din țară, cu intensificări în zona montană înaltă, pe litoral şi în sudul Banatului. În zonele joase se vor semnala condiții de ceață.

Vremea duminică 5 decembrie 2021 – Bucureşti

Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, în creștere ușoară față de ziua anterioară va fi de 6… 7 grade, iar cea minimă de 2…3 grade. În primele ore ale intervalului și spre sfârșitul acestuia vor fi condiții de ceață.

Vremea duminică 5 decembrie 2021 – la munte

Cerul va avea înnorări, iar aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre masivele sud-vestice. Local se vor semnala precipitații mixte, iar la altitudini mari vor fi mai ales ninsori. Pe arii restrânse se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul Carpaților Occidentali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Temperatura aerului va crește ușor față de intervalul anterior.

Prognoza meteo 5 decembrie 2021 în principalele orașe din țară

Temperaturile maxime,  șansele de precipitații, procentul de umiditate și viteza vântului, pe 5 decembrie 2021, în principalele orașe ale țării:

Constanța: 11 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 84%, Vânt: 14 km/h

Timișoara: 8 grade Celsius, Precipitații: 90%, Umiditate: 84%, Vânt: 8 km/h

Oradea: 6 grade Celsius, Precipitații: 80%, Umiditate: 87%, Vânt: 10 km/h

Baia Mare: 5 grade Celsius, Precipitații: 80%, Umiditate: 81%, Vânt: 10 km/h

Cluj Napoca: 6 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 80%, Vânt: 8 km/h

Sibiu: 8 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 74%, Vânt: 13 km/h

Craiova: 6 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 84%, Vânt: 11 km/h

Târgu Jiu: 6 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 83%, Vânt: 3 km/h

Suceava: 4 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 84%, Vânt: 11 km/h

Bacău: 4 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 82%, Vânt: 18 km/h

Miercurea Ciuc: 7 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 79%, Vânt: 11 km/h

Brașov: 7 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 80%, Vânt: 6 km/h

Buzău: 6 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 86%, Vânt: 16 km/h

Iași: 5 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 81%, Vânt: 18 km/h