Evenimentul Zilei > Actualitate > Surpriză majoră pentru șoferii din Capitală! Ce vrea să facă Gabriela Firea
Surpriză majoră pentru șoferii din Capitală! Ce vrea să facă Gabriela Firea

Surpriză majoră pentru șoferii din Capitală! Ce vrea să facă Gabriela Firea

Primarul General, Gabriela Firea, dorește să renunțe la Taxa Oxigen. Mai mulți colegi de partid au sfătuit-o să anunţe stoparea acestui program şi eliminarea acestei taxe, în perspectiva acumulării unui capital electoral negativ pentru PSD pe care îl va atrage menținerea acestei măsuri.

 

Mai mult, viitorii contracandidaţi la cârma PMB promit eliminarea vinietei în cazul în care vor fi aleşi.

Respectiva taxă a intrat în vigoare la 1 ianuarie și își va produce efecte începând din 1 martie. Ea trebuie achiziţionată pentru a putea circula în Capitală de toţi posesorii unor autoturisme cu normă de poluare de la Euro 3 în jos, iar pentru maşinile non Euro, Euro 1 şi 2 accesul în centrul Capitalei este interzis în zilele lucrătoare, între orele 7.00-22.00.
Amenzile pentru cei care sunt prinși fără vinieta, foarte mari dealtfel, urmează să fie aplicate după 1 martie, primele două luni fiind considerate de acomodare.

În prezent există o mare presiune din partea viitorilor candidaţi ai partidului care se tem că această măsură îi va afecta electoral pe toţi, dat fiind faptul că Gabriela Firea este un lider marcant al partidului, scrie gândul.ro.